İzmir’de sokak röportajında söyledikleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen teşvik” suçlamasıyla dava açılmıştı.
 
Yaklaşık 20 günlük tutukluluk süresi sonrasında tahliye edilen Dilruba, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından İzmir Fuarı’nın açılışında protokolde ağırlanmıştı. 

Özür polemiği

Geçtiğimiz hafta da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Özgür Özel’i Dilruba Kayserilioğlu üzerinden eleştirip, “özür dile” çağrısı yaptı. O çağrıya Özgür Özel’den yanıt geldi. CHP Genel Başkanı, “Dilruba adına özür dilerim. Sıra Erdoğan’da. Kırdığı herkesten özür dilesin.” dedi.

"Üstüne kim alındıysa psikolojik desteğe ihtiyacı var"

İki siyasi arasında polemik hala sürerken, Kayserilioğlu özür dilemeyeceğini duyurdu.

Fatih Portakal’ın YouTube kanalına konuk olan Kayserillioğlu, özetle şunları söyledi:

“Dediğim şuydu; bir fikrin ucu sonucu nereye gidecek diye düşünmeden üstüne giden herkes geri zekalıdır. Bunu sadece AKP’liler üstüne alındıysa bu benim değil, onların problemidir.

AKP’lilere burada sesleniyorum, neden üstünüze alındınız, geri zekalı olmayanlar alınmadı üstüne. Üstüne kim alındıysa psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ya bir papatya çayı içsinler ya da ağlayarak günlüklerine yazsınlar. Üstüne alınan hiç kimseden özür dilemiyorum.

Bana küfür edip tehdit ettiler. Zaten her şey çok kötü artık bir şeyleri konuşmamız lazım. Ben 11 yaşındaydım bu hükümetle tanıştığımda, şu an 33 yaşındayım. En çok ben, en çok Z kuşağı konuşacak. Ekonomiyi sorgulamıyorsanız da Dilruba ‘Geri zekalı demiş’ diyorsunuz.

Cumhurbaşkanı’nın beni hedef göstermesinden rahatsızım. Beni görmek istemiyorlarsa, benimle ilgili konuşmasınlar.”

Kaynak: HABER MERKEZİ