İzmir'lin Konak ilçesinde yaşayan genç koleksiyoncu Berker Kayalı ile tanışın. Berker Kayalı, 5 yaşından beri korku filmlerine olan ilgisiyle dikkat çeken genç bir koleksiyoncu. Henüz 21 yaşında olmasına rağmen, sinema dünyasının kült korku karakterleri Chucky ve Freddy Krueger gibi figürleri biriktiriyor. Kayalı, bu karakterlerin figürlerinin kendisi için sadece bir hobi değil, aynı zamanda hayatının önemli bir parçası olduğunu vurguluyor. Koleksiyonu, ona korkunun sadece bir duygudan ibaret olmadığını, sinemada farklı bir estetik sunan bir dünya olduğunu gösteriyor.


Korku filmleri koleksiyonuyla dikkat çeken  Kayalı, bu türün dünya çapında olduğu gibi Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesi bulunduğunu belirtti. Kayalı, "Belirsizliğin verdiği ürkünç ama merak uyandıran hava aslında herkese korku filmlerini sevdirmiştir. 80'lerde zirve yapan bu korku furyası; Freddy Krueger, Beetlejuice ve Chucky gibi birçok unutulmaz karakteri sinemaya kazandırmış, üzerinden yıllar geçse de bu filmlerin ikonik sahneleri hafızalardan silinmemiştir," diyerek kült korku filmlerinin kalıcılığına dikkat çekti.

Koleksiyonculuk hobisi üzerine de görüşlerini paylaşan Kayalı, "Bu filmleri bir kült haline getiren başlıca etken düşük bütçelerle geniş hayran kitlesi edinmeleridir. Ülkemizde gerek korku koleksiyonları gerek ise diğer koleksiyonlar olmak üzere koleksiyonculuk hobisi; en başta İstanbul, daha sonrasında ise İzmir'de gelişmiş iken doğu illerine doğru gidildikçe bu işi yapan kişi sayısı giderek azalmaktadır. İzmir'in bu işte önde gelen ikinci il olmasına rağmen, halen İstanbul'a göre arasında dağlar kadar fark olması aslında bu işin ülkemizde sığ kaldığını ve halen gelişmeye gerek duyduğunu bize göstermektedir," ifadelerini kullandı.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ