Yiğit Sütcü- Son dönemde çokça tartışılan Hayvan Hakları Yasası’ında yapılan değişiklik ile ilgili protestolar devam ediyor.  Tüm yurtta hayvan severler çeşitli eylemler ile bu yasanın geri çekilmesini isterken, önümüzdeki günlerde eylemlerin merkezinin İstanbul olması bekleniyor. İzmirli hayvanseverler de gerçekleşecek eylemlere katılmak için yola çıkıyor.

Birlikte barış içinde yaşamak mümkün

Tüm Türkiye’den hayvanseverlerin yasanın geri çekilmesi adına düzenlenen mitinge katılması bekleniyor. Miting, 1 Eylül pazar günü, İstanbul, Yenikapı’da gerçekleştirilecek. Mitingle ilgili yapılan açıklamada, “Esarete, sürgüne, toplamaya, tecrite, öldürmeye hayır. Birlikte barış içinde yaşamak mümkün." ifadelerine yer verildi.

Hayvanseverler istedi, belediye destek oldu

İstanbul’da gerçekleşecek mitinge katılmak isteyen hayvan hakları dernekleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı. Miting için otobüs talebinde bulunan sivil tolum kuruluşlarının talebi karşılıksız kalmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin miting için hayvanseverlere ücretsiz otobüs hizmeti vereceği öğrenildi.

Ücretsiz otobüsler kaldırıyorlar

Büyük İstanbul Mitingi’ne, İzmir’den katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz otobüs kaldırılacak. İzmir Konak Yeni Karamürsel önünden hareket edecek otobüslerin kalkış saati henüz belirlenmedi. Katılmak isteyen vatandaşların ilgili numaradan arayıp yer ayırtması gerektiği belirtiliyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü