Yiğit SÜTCÜ- İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları Platformu, içinde sokak hayvanlarının öldürülmesi maddesinin de yer aldığı '160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik protesto eylemlerine devam ediyor.

Daha önce de pek çok eylem gerçekleştiren platform, İzmir’de büyük bir miting yapmaya hazırlanıyor.

Mücadeleye devam edeceğiz

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları Platformu, yasa ile ilgili sürdürülen mücadelede gelinen son durumu paylaştı.

Platform adına yapılan açıklamada, “Yasanın tartışılmaya açıldığı günden bugüne kadar katliam yasasına karşı sokaktaki hayvanların yaşam hakkı için mücadelemizi sürdürdük, daha da büyütüyoruz. Kanlı katliam yasası çekilene kadar her gün sokaklarda mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

29 Eylül'de yapılacak

Platform, 29 Eylül saat 16:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek miting ile ilgili, “Gündoğdu Meydanı'ndaki miting alanımıza yürüyoruz. İktidarın ayrıştırıcı ve ölüm kokan yasasına karşı gelin birlikte yürüyelim; Anayasa Mahkemesi'ne ‘Yasayı iptal et’ diye seslenelim. Asıl mücadele yeni başlıyor” paylaşımını yaptı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ