BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında neşe ve coşkuyla kutlandı. İzmir sokaklarında da Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İşte Türkiye’nin geleceği çocukların ve ebeveynlerin İzTV mikronuna verdiği 23 Nisan mesajları…

Şimdiden aşılıyoruz

Cumhuriyet Meydanı’na henüz 1 yaşını doldurmamış bebeğiyle gelen ve milli bayramları küçük yaştan çocuğuna aşıladığını söyleyen bir vatandaş, “Yeni nesle bayramımızı aşılamaya başlıyoruz, yaşasın 23 Nisan diyoruz” dedi.

Atatürk’e minnettarım

Cumhuriyet Meydanı’nda 23 Nisan sebebiyle halk oyunları oynayan ve 23 Nisan’ı kutlayan bir çocuk,  “Atatürk’e bu bayramı bize hediye ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda gösterimiz vardı, halk oyunları oynadık ve çok eğlendik. Atatürk’e çok minnettarım” diye konuştu.

Sönük geçiyor ama…

23 Nisan kutlamalarının geçmişe nazaran sönük geçtiğini ancak yine de kızı için bayramı kutlamaya çıktığını söyleyen bir vatandaş, “Geçmişe göre 23 Nisan kutlamaları daha sönük geçiyor maalesef, biz yine kızımızla bayramımızı kutlamaya çıktık. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kalbimdeki Ata'ma…

23 Nisan’ı giydiği asker üniforması ve elinden düşürmediği bayrağıyla kutlayan bir çocuk, “Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı, kalbimdeki Ata'ma çok teşekkür ediyorum, onlara çok şeyler borçluyuz” diye konuştu.

İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var

Kızı ve eşiyle Kültürpark’ta 23 Nisan’ı kutlayan ve “İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var” diyen bir vatandaş,  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram için minnettarız. Geçmişte bizde çocuktuk ve bu bayram bizim de bayramımızdı. İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var ve var olacak” şeklinde konuştu.

Bayramı göremeden geri gidiyoruz

23 Nisan ve diğer milli bayramların eskisi kadar coşkulu kutlanmadığı için sitemli olan ve “Bayramı göremeden geri gidiyoruz” diyerek eleştiriler getiren bir vatandaş,  “Biz de bu bayramları yaşadık ve gördük, büyüklerimizden çocuklarımızın geleceğini elde tutmalarını istiyoruz. Bizim zamanımızda şenlikler okullarda değil meydanlarda olurdu. Gazilerimiz atlarla gezerdi, askerlerimiz tank ve silahlarla yürüyüş yaparlardı, bandolar olurdu, biz öğrenciler yürüyüşler yapardık. Bu saatlerde burada bayram havası bile yok. Çocuğum getirdim bayram görsün diye ama maalesef çocuk bayramı göremeden geri gidiyoruz” dedi.

İnşallah daha da güzelleşecek

23 Nisan’ın sönük geçtiğini ancak pozitif düşündüğünü belirten bir vatandaş, “Çocuklarımız için geldik, çok güzel bir bayram… İnşallah Elif Ada’yı, kızımızı da mutlu ederiz. İnşallah sönük geçen bu bayramlar daha da güzelleşecek, olumlu bakalım olumlu olsun” şeklinde konuştu.

“Coşkunuz hiç dinmesin, bayrağımız hiç inmesin…”

Bayrak şiiri

23 Nisan gösterileri için Bayrak temalı bir şiir ezberleyen minik, şiirini şöyle okudu:

“Bayrak yücelerin yücesi

Türk’ün iki hecesi

Var mı senin gibisi

Ana gibisin bayrak

Yurdumun sembolüsün

Gökyüzünün süsüsün

Destanımsı türküsün

Ülkü gibisin bayrak” dedi.

Geldi 23 Nisan

“Egemenlik bizimdir

Düğün şenlik bizimdir

Bu şenlik bizimdiir

Geldi 23 Nisan

Coşalım sevinelim

Süslenip giyinelim

Geldi 23 Nisan”

Editör: Duygu Kaya