İz Gazete'ye konuşan Beşer, hayat yolculuğunu ve karşılaştığı zorlukları anlattı. "Dünya'ya gelme şansı yakalayan bizler aynı yaşam standartlarına sahibiz. İnsanın öz yaşamı öz sermayesidir. Uzun ve sonsuz gibi algılanan bu yolculuğun bir kısmını paylaşmak beni oldukça zorladı. Çünkü ben Dünya'ya gelme şansımı eksi bir ile yakalamıştım" diyen Beşer, yakın çevresinde değil ama bazı yerlerde görünmez gibi davranıldığını ve bu durumun kendisi için yok sayılmak anlamına geldiğini belirtti.

Türkiye sorunlarını da yakından takip eden Beşer’in yazdığı ilk kitap "Dört Tarafım  Engel " de gençlerin hayatlarının neden yok edildiğini sorgulayan bir kurgulama. Herkesin yaşamında aslında birçok engelin olduğunu gözler önüne seriyor.

Beşer, var olmak için eğitimine öncelik vererek, her aşamada sorular ve sorgulamalarla kendini geliştirdiğini vurguladı. Eğitim ve sağlık alanlarındaki sorgulamalar sayesinde eksi biri nötr hale getirdiğini söyleyen Beşer, hayat mücadelesinde nasıl başarılı olduğunu aktardı. Yaşadıklarını akıcı ve eğlenceli bir dille anlattı.

23 Eylül 1988'de İzmir'de doğan Ece Beşer, eğitim hayatına Göztepe Kız Meslek Lisesi  kreşinde başladı ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi RCTV bölümünden dereceyle mezun oldu. Aziz Nesin ve Yaşar Kemal gibi yazarların etkisiyle yazın hayatına adım atan Beşer, hayatını ailesiyle birlikte kışın İzmir'de, yazın Çeşme'de sürdürüyor.

"Amerika'ya da Yolum Düştü" kitabı, yalnızca bir engellinin yaşadıklarını anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda ABD ile Türkiye arasındaki kıyaslamaları sorguluyor. Medeni ülkelerde engelli olmanın ne anlama geldiğini keşfederken, okuyuculara yılbaşı sürprizlerinden ikiz kulelerin yıkılışına kadar unutulmaz anlara tanıklık etme fırsatı sunuyor.

Muhabir: Semra İğtaç