İzmir'in geleneksel lezzeti: Besleyici, sağlıklı ve doyurucu İzmir'in geleneksel lezzeti: Besleyici, sağlıklı ve doyurucu

Her bir tarafı denizlerle çevrili olan İzmir'de birçok vatandaş balık avlamayı tercih ediyor.

Kimi vatandaşlar tatil günlerinde aileleriyle deniz kenarında otururken denize oltasını sallarken, kimi vatandaşlar da sabah erken saatlerde Kordon'un yolunu tutuyor.

İzmir'de deniz kenarı olan her yerde vatandaşları balık tutarken görmek mümkün. Ancak balık avlamanın da bir kuralı olduğunu biliyor muydunuz?

Eğer amatör balıkçı belgesi almadıysanız balık tutamazsınız. Bir denetim olması durumunda bu yüzden 7 bin 147 TL ceza ödemek durumunda kalırsınız.

Amatör balıkçılık belgesi, sportif veya dinlence amacıyla balık avlamak isteyen bireylere verilen resmi bir belge olma özelliği taşıyor. Ticari amaç gütmeyen, avladığı balıkları satmayacak kişilerin bu belgeyi alması gerekiyor.

Eğer siz de balık tutuyor ve ceza yemek istemiyorsanız il veya ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvuru yaparak, amatör balıkçılık belgesi alabilirsiniz.

İzmir'de en çok bulunan balıklar

İzmir'de en çok bulunan balıklar, balık avladığınız yere göre değişkenlik gösteriyor. Kordon'da en çok çipura, kefal, isparoz, minekop, mırmır ve levrek bulunurken, Çeşme'de karagöz, mercan, kalamar, hanos, levrek, orkinos oltalara takılıyor.

Dikili'de mercan, çipura, kupes, mırmır daha çok bulunurken, Seferihisar'da ise karagöz, sargoz, çipura, isparoz, turna, kefal oltaya takılıyor.

Gümüldür'de en çok bulunan balıklar kefal, levrek, lidaki, kupes, barbun olurken, Ürkmez'de ise kefal, çipura, bardım, mırmır, mercan bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ