İzmirlilerin yaz sıcaklarında tatil rotası arayışı sürüyor. Birbirinden güzel koy ve plajlar tatil seçeneği olarak keşfedilmeyi bekliyor. Bu koylardan biri de aynı zamanda müthiş bir kamp deneyimine olanak sağlayan Çanak Koyu. Peki Çanak Koyu nerededir? Çanak Koyu'na nasıl gidilir?

Çanak Koyu

İzmir'de birbirinden güzel koylar, doğanın huzurlu kollarında bir kaçış rotası oluşturuyor. Yaz sıcaklarında sessiz sakin bir kamp deneyimi ve deniz tatili isteyenler için biçilmiş kaftan olan Çanak Koyu,  ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkanı sunuyor. İlçe merkezine yakın konumuyla dikkat çeken bu koyda deniz oldukça berrak bir görüntüde.  Hava durumuna bağlı değişkenlik gösteren bir dalgalanma söz konusu olabiliyor. Taşlık bir yapıda olması sebebiyle gelenler için deniz ayakkabısı getirmesini öneririz.  Bu koyu çekici kılan bir diğer özellik ise etrafını sarıp sarmalayan yeşil alanlar. Huzur dolu bir doğa atmosferinde denize girmeyi düşünenler Çanak Koyu'na bayılacak. Ancak bunun yanında gölgelik yerlerin az olduğunu belirtmemizde fayda var. Şemsiye gibi güneşliklerle kendinizi koruyabilirsiniz.  Öte yandan koyun çevresinde serbestçe kamp yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. Deniz kenarında, yıldızların altında kuracağınız çadırınızda huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Çanak Koyu giriş ücreti

Bu huzurlu doğa tatilini planladıysanız herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Burada denize girmek de kamp kurmak da ücretsiz. Sahil kısmında herhangi bir işletme olmadığını hatırlatarak hazırlıklı gelmenizi öneririz. Yakınlarda bulunan marketlerden ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Çanak Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Çanak Koyu, İzmir'in en sevilen tatil cennetlerinden biri olan Foça'da, Eski Foça olarak adlandırılan bölgede yer alıyor. Şehir merkezine çok yakın bir konumda olan bu koyun en çok tercih edilme sebeplerinden biri de kolay ulaşım imkanı.

Ulaşım: Çanak Koyu, Foça merkeze oldukça yakın bir konumda yer alıyor. İZBAN'la Hatundere istasyonunda inip 744 numaralı Foça-Hatundere Aktarma Merkezi ESHOT otobüsünü kullanabilirsiniz. Foça'nın merkezinden sık aralıkla kalkan minibüslerle Çanak Koyu'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracı ile Çanak Koyu'na gelmeyi tercih edecekler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu eşsiz cennete kolaylıkla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi