Batuhan KAYA- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci oturumunda Su İndirimi önergesine AKP’den ret geldi. Tugay’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, AKP Grubu Su İndirimini az bularak reddetti. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

AKP Grubuna yanıt veren Tugay, “İZSU'nun en büyük gideri elektrik. Keşke hükümetimiz bir indirim yapsa da milletimizle birlikte bizde nefes alsak. Bahsettiğiniz zammı yapmayacağız. Seçim döneminde şu kadar indirim yapacağım demedim. Su fiyatını kademeli olarak indireceğiz dedim” diye konuştu.
AKP Grup Başkanvekili Hakan Yıldız önergeyi reddetmeleri konusunda, "İndirimde yüzde 25'i az bulduk. Bu sebeple ret oyu verdik. Yüzde 50 indirim istedik. Bizim sözümüz vardı. İzmir en pahalı suyu kullanan il durumunda. 1 Haziran'da geçmiş dönemde alınan zam kararı uygulanırsa kaşıkla verdiğimizi kepçe ile geri alacağız. Bu noktada tavrımız bu. Verdiğimizin bir karşılığı olmayacak. Biz yüzde 50 olması noktasındaki görüşümüzün arkasındayız" dedi.

“Amacımız en ucuz suyu vermek”

Yıldız'ın 'en pahalı su' söylemine tepki gösteren Tugay, "Türkiye'nin en pahalı suyunu Manisa kullanıyordu. Yakın zamanda yeni seçilen başkanımız indirim yaptı. İndirimde yarışacağımız görülüyor. Temmuz'da zam ön görülmüştü. Bunu İZSU ile konuştuk. Bu zammı yeniden değerlendireceğiz. Önümüzdeki birkaç ayın muhasebesini yapalım. Mesainin 5. günündeyiz. Verimlilik artışı, tasarruf yönünde çabalarımız var. İZSU'nun en büyük gideri elektrik. Keşke hükümetimiz bir indirim yapsa da milletimizle birlikte bizde nefes alsak. Bahsettiğiniz zammı yapmayacağız. Seçim döneminde şu kadar indirim yapacağım demedim. Su fiyatını kademeli olarak indireceğiz dedim. Takdir ederseniz ki bu indirimleri yaparken kurumun işleyişini bozmamak gerekiyor. Amacımız 2 sene içerisinde en ucuz su fiyatına sahip il olmak" dedi.

Editör: Esra Seyirden