Türkiye'de kadına şiddetin sonu gelmiyor. Hemen hemen her gün bir kadın cinayeti haberi görüyoruz. Sadece dün üç kadın eşleri tarafından katledildi.

Ankara'da bir erkek eşini öldürdü intihar etti

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir şahıs boşanma aşamasındaki eşini silahla öldürdükten sonra intihar etti.

Alınan bilgiye göre, Durali Alıç Mahallesi 937. sokakta B.B. ile boşanma aşamasındaki eşi Z.B, 06 FK 6998 plakalı otomobilde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine B.B. tabancayla eşi Z.B'yi vurduktan sonra aynı tabancayla yaşamına son verdi.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde B.B. ile Z.B'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazeler savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Eşi sokakta bıçaklarayak öldürdü

Bir diğer cinayet haberi ise İstanbul Küçükçekmece'den geldi. Küçükçekmece'de eşi tarafından sokak ortasında boynundan bıçaklanan kadın hayatını kaybetti.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, G.A. (27) kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşi Ö.A. (23) ile sokak ortasında tartıştı. Şahıs daha sonra eşini boynundan ve çeşitli yerlerinden bıçakladı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan ise olay yerinden kaçmaya başladı. Olayı gören vatandaşlar, şüpheliyi yakalayarak darp etti. İhbar üzerine ambulans ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.

Şüpheli gözaltına alınırken, ambulansla hastaneye kaldırılan Ö.A. yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüphelinin emniyetteki sorgusu sürerken, kadının cenazesi ise adli tıp morguna kaldırıldı.


Eşini bıçakladı kendisini ihbar etti

Bir diğer cinayet ise İstanbul Bağcılar'da işlendi. Bir erkek eşini bıçakladıktan sonra kendisini ihbar etti.

Olay, Bağcılar Yıldızktepe Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İ.Ç. isimli şahıs eşiyle tartıştı. Tartışmanın ardından İ.Ç, eşi K.Ç’yı bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler şüpheliyi yakalarken, sağlık ekipleri yaralı kadını ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaralı kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Şüpheli İ.Ç, olay yerinde polise, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini ve ihbarı da kendisinin verdiğini söyledi. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından “kasten öldürme” suçundan adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA