Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden, Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti. Bu haber sevenlerini ve tanıyanlarını hüzüne boğdu. Doç. Dr. Doğan Kalafat, yarın saat 10.30'da Kandilli Kampüsü'nde yer alan Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek törenle uğurlanacak. Ardından Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir. 

Acı haberi duyuran AFAD açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü, değerli hocamız Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etmiştir. Ailesine, yakınlarına ve yerbilimleri camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz” 

Boğaziçi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise , “Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden, Kandilli Rasathanesi’nin kıymetli hocası Doç. Dr. Doğan Kalafat’ı kaybettik. Boğaziçi Üniversitesi’ne, tüm sevenlerine ve akademi camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi. 

Doç. Dr. Doğan Kalafat Kimdir?

1984'te Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Sismoloji Laboratuvarı'nda Jeofizikçi olarak görevine başlayan Doç. Dr. Doğan Kalafat, 26 Mayıs Van Erciş’te doğmuştur. 1977 yılında İstanbul Üniversite Yer Bilimleri Fakültesi’nde Jeoloji bölümünden mezun olduğu zamandan beri deprem üzerine çalışmalar gerçekleştiren Kalafat, İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Ardından ise doktorasını İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü, Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim dalında tamamlamıştır. Türkiye'de gözlemsel ve aletsel sismoloji, deprem izlemeleri ve deprem istasyonları şebekesinin gelişimine büyük katkıda bulunan Doç. Dr. Doğan Kalafat’ın ölümü Türkiye’de derin bir üzüntüye neden oldu.

Kaynak: Haber Merkezi