İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başında 78 milyon TL üzerinde bir bedelle ihaleye verdiği üst geçit bir türlü tamamlanamıyor. Bölge halkı ise olanlara tepkili. Günde binlerce kişinin geçtiği trafik ışıklarının yeterli olmaması sebebiyle, özellikle yaşlı vatandaşlar karşıya kimi zaman iki, kimi zaman da üç seferde geçebiliyor. Bu duruma ve yaşanan pek çok ölümlü trafik kazasına çözüm olması için planlanan üst geçit projesi, çözümden çok daha büyük bir probleme dönüşmüş durumda. 

Şantiyeye dönüştü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 78 milyon 762 bin 250 TL'ye Rengi İnşaat'a ihale ettiği üst geçit projesinde sorunlara bir yenisi eklendi. Temellerin yanlış yere atılması sebebiyle firma temel çalışmalarını sökmeye başladı. Şehrin merkezinde oldukça kötü görüntülere sebep olan yıkım işlemi, bölge halkını isyan ettirdi. Çalışmanın trafik akışını da olumsuz yönde etkilediğini söyleyen vatandaşlar, ihalenin iptal edildiği yönünde duyumlar aldıklarını ve bu durumun kendilerini şüpheye sevk ettiğini ifade ediyor.

Konuyla ilgili yapılan araştırmada pek çok çelişkili ifadeye ulaşmak mümkün. 26 Mart tarihinde temeli dönemin belediye başkanı Tunç Soyer tarafından gerçekleştirilen proje, bölgede büyük bir trafik rahatlaması hedefliyordu. 300 metre karelik çevre düzenlenmesini de içeren proje ile bölgede yer alan trafik ışıkları da devreden kaldırılacaktı. Proje bedeli de oldukça tartışılmış ve kimi çevreler tarafından çok yüksek bulunmuştu. Alınan bir diğer bilgi de üst geçidin deniz tarafında kalan asansörün su altında kalma tehlikesi olduğu için, projede statik bir hata olduğu yönünde. İddiaya göre projede bir yer değişikliği yaşanabilir. Bu durumda ortaya çıkacak maliyeti ise kimin karşılayacağı belirsizliğini koruyor. 

Battı çıktı talebi

Daha önce başta muhtarlar olmak üzere bölge halkı, üst geçit yerine battı çıktı projesi talep etmişti. Ancak bu talep kabul görmemişti. Bölgede çalışma yapanlar ise hak edişlerini alamadıklarını ifade ediyor. Bu durum İzmir'in en merkezi yerlerinden birisi olan Karataş'ın şantiye halinde bir görüntü vermesine sebep oluyor. Tasarruf tedbirleri sebebiyle projenin iptal edileceği söylentisi de halkı oldukça huzursuz etmiş durumda.

Kaynak: Haber merkezi