Sezon öncesi kadro yapısını şekillendirme çalışmalarına devam eden Karşıyaka Basketbol’da flaş bir ayrılık yaşandı. 5 yıldır başantrenör Ufuk Sarıca’nın yardımcılığını yapan Recep Şen ile yolların ayrıldığı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklama ile duyurulan ayrılık yeşil kırmızılı taraftarlarda endişe yarattı. Geçtiğimiz sezon ligde final oynayan takımın, bu sene nasıl bir performans göstereceği konusunda kaygı yaşayan taraftarlar, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor. 

Tecrübeli antrenöre veda edildi

Konuyla ilgili Karşıyaka kulübünden yapılan açıklamada, “Teşekkürler Recep Şen. Takımımızda yardımcı antrenör olarak görev yapan Recep Şen'e takımımıza yaptığı önemli katkılardan dolayı teşekkür eder bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı. 12 sezon profesyonel basketbol oynadıktan sonra kariyerine başladığı yer olan İTÜ'de son veren Şen, Anadolu Efes, Galatasaray, Darüşşafaka ve İTÜ gibi takımlarda da teknik ekipte yer almıştı. 

Fikstür çekiminde isim değişikliği

Çeyrek asırı aşkın süredir Pınar Karşıyaka ismiyle mücadele eden yeşil kırmızılı camia, 2024-2025 basketbol fikstür çekimine isim sponsorsuz olarak katıldı. Basketbol Federasyonu tarafından yapılan kura çekiminde takımın adı, 26 yıl sonra  
“Karşıyaka" olarak yazıldı. 

Yeni sponsor aranıyor

Geçtiğimiz hafta kulüpten yapılan açıklamada, basketbolda uzun yıllardır süren Pınar birlikteliğinin sona erdiği belirtilmişti. Taraftarları fazlasıyla üzüldüğü bu haberin ardından Karşıyaka yönetimi sponsor arayışlarını sürdürüyor. Zira geçen hafta yapılan açıklamada “Sorumluluklarımız gereği, Yönetim Kurulu olarak bu zor şartlarda hızlı aksiyon almamızın elzem olması sebebiyle yeni sponsorlukların arayışına girilmiştir.“ ifadeleri yer almıştı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ