Batuhan KAYA/İz Gazete- Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş çalışanı işçiler, maaşlarının geç yatması nedeniyle eylem yapmış, sendikanın destek vermediği eylem 3 güne uzamıştı. Karşıyaka Belediyesi, eylem yapan işçilerden 93’ünü “kamuyu zarar uğrattıkları” gerekçesiyle işten attı. KENT A.Ş Disiplin Kurulu kararıyla işten atılan işçiler, Karşıya Belediyesi önünde direnişe başladı. İşçilerin belediye önünde eyleme başlaması üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi belediye önüne sevk edildi. Şu anda yıllık izinde olan ve çalışmayan işçilerin de işten atıldığı, bununla beraber işçilerin işlerine son verildiğini SMS’lerden öğrendiği öğrenildi. İşten atılan işçilerden Seyhan Sümer işten çıkarmalar hakkında, “Tesislerde iş bırakıldı. Biz de İmar Müdürlüğü ve diğer birimlerde olan arkadaşlarla onlara desteğe gittik. Tek istediğimiz tek parça ve düzenli maaş almaktı. Bizi bu yüzden işten çıkardılar. Benim 1 tane tutanağım yok bir şeyim yok, hiçbirimizin yok. Sadece maaşlarımızı zamanında istediğimiz için eylem yaptık ve işimizden olduk” diye konuştu.,

“Maaşlarımızı istediğimiz için iş imizden olduk”

Sümer açıklamasının devamında, “Adım Seyhan Sümer, Kent A.Ş’de yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. Son 7 yıldır İmar Müdürlüğü’ndeyim. Yaklaşık 36 aydır kısmi maaş aldık, ev sahipleriyle karşı karşıya geldik ve çok zor zamanlar geçirdik. Sonrasında sosyal tesislerdeki arkadaşlarımızın öncülüğünde ‘eylem yapalım, hakkımızı arayalım’ dedik. Eylem kararı alındı, sendika buna 1 gün destek verdi sonra bırakalım dedi ama arkadaşlar bırakmadı. Çünkü herkes borca batmış ve çok zor durumdaydı. Tesislerde iş bırakıldı. Biz de İmar Müdürlüğü ve diğer birimlerde olan arkadaşlarla onlara desteğe gittik. Tek istediğimiz tek parça ve düzenli maaş almaktı. Bizi bu yüzden işten çıkardılar. Benim 1 tane tutanağım yok bir şeyim yok, hiçbirimizin yok. Sadece maaşlarımızı zamanında istediğimiz için eylem yaptık ve işimizden olduk” ifadelerini kullandı.

“Özel kalemin altında Passat var”

İşten atılan işçilerden Karşıyaka Belediyesi Araçlar Amiri Bülent Gerçek, “kamuyu zarara uğrattıkları” gerekçesiyle işten atılmalarına karşı, “Karşıyaka Belediyesi’nde Araçlar Amiri’yim, adım Bülent Gerçek. 2005’ten bu yana bu belediyede çalışıyorum. 36 aydır devamlı parça parça maaş alıyoruz, bir türlü maaşımız düzene girmedi ve son zamanlarda iyice gecikmeye başladı. Bizler de işçi olarak eylem yaptık. Tesislerimizi kapattığımız işçilerimizden savunma alındı, ‘hiçbir şey olmayacak’ dendi ama bugün hepimizin çıkışı verildi. Neden? Kamuyu zarar uğratmışız. Kamuyu siz zarar uğratmıyor musunuz? Özel Kalemin altında Passat var, adam Egea’yı beğenmiyor, Passat’a binecek” diye konuştu.

“İlçe Başkanı’na neden araç veriliyor?”

Karşıyaka Belediye’sinden CHP İlçe Başkanlığı’na araç tahsis edildiğini iddia eden Gerçek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Ek olarak 419 plakalı kiralık aracımız şoförün altında, belediyeye uğramıyor. Bu belediyeden CHP İlçe Başkanlığı’na araç tahsis ediliyor. İlçe Başkanı’na neden araç veriliyor? Levent Güçlü’ye araba veriyorlar. Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyorsun, işçi de seni eleştiriyor neden zoruna gidiyor? 4 bin lirayla bayramda gün geçirttiler bu işçilere, 1 hafta sonra da işçinin karşısına geçip kalamarlı alkollü masa kurdular. Bu mu adalet? Bunların zihniyeti bal tutan parmağı yalar. Özel Kalemine lojman verdi Mavişehir’de, İşçimenler cevap versin, parasını özel kalem cebinden mi ödedi yoksa belediye bütçesinden mi çıktı?”

12 Ağustos’ta sahaya inecekler!

12 Ağustos Pazartesi günü eylem kararı alan işçiler, sabah saatlerinde Karşıyaka Belediyesi önünde eyleme başlayacak.

Muhabir: Batuhan KAYA