Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş çalışanı işçiler, maaşlarının geç yatması nedeniyle eylem yapmış, sendikanın destek vermediği eylem 3 güne uzamıştı. Karşıyaka Belediyesi, eylem yapan işçilerden 93’ünü “kamuyu zarar uğrattıkları” gerekçesiyle işten attı. 

Uğradıkları işçi kıyımına karşı Kent A. Ş. işçileri mücadele kararı aldı.

93 işçiyi hırsızlıkla suçladı

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü direnen işçileri ziyaret etti. Ziyarette il örgütü adına konuşan Av. Eren Selanik şunları söyledi:

"Ücretlerini tam ve eksiksiz almak için mücadele eden Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A. Ş. işçilerini, Karşıyaka Belediyesi yönetiminin 'kanunsuz grev' gerekçesiyle işten çıkardığını biliyoruz. Bir şey daha biliyoruz dostlar, Karşıyaka Belediyesi yönetimi, Kent A. Ş. işçilerini Kod 46 ile işten çıkardı.

Kod 46, AKP'nin pandemi döneminde patronların eline tutuşturduğu işçilere karşı bir silahtır. Hakkını arayan, mücadele eden, itiraz eden, örgütlenen işçilere karşı AKP'nin patronlara kıyağıdır. 

İşte CHP'li Karşıyaka Belediyesi, AKP'nin patronların eline tutuşturduğu bu silahı hakkını arayan, mücadele eden, itiraz eden, örgütlenen işçilere karşı kullandı; yani 93 işçiyi hırsızlıkla suçladı. 

Ballı ihalelere çökenlere baksınlar

Dostlar, biz şahidiz: Kent A. Ş. işçileri hakkını aradığı için işten çıkarıldı. Bu işten çıkarma haksızdır, hukuksuzdur, gayrimeşrudur.

Hırsız arıyorlarsa belediyenin önünde maaşının ödenmesi için mücadele veren işçilere değil, belediyenin üst katlarında ballı ihalelere çökenlere baksınlar!

Direnen Kent A. Ş. işçisi haklıdır ve kazanacak!"

Muhabir: Eylül Sansür