Yiğit SÜTCÜ - Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol Süper Ligi, önümüzdeki haftasonu oynanaak müsabakalar ile başlayacak. Bu ligde şampiyonluk yaşayan ve geçen senenin finalisti olan Karşıyaka, sponsor konusunu henüz çözebilmiş değil. İsmi geçen sponsorlardan hiçbirisi ile bir anlaşma imzalanamadı. Taraftar bu konuda büyük tedirginlik yaşıyor. 

Çeyrek asrın ardından gelen ayrılık

Karşıyaka geçen 26 yıldır Pınar sponsorluğunda mücadele etmiş ve bu dönemde pek çok başarıya imza atmıştı. Geçtiğimiz sezon da ligde final oynamayı başaran Kaf Kaf’da yaklaşık 2 ay önce Pınar firması ile yolların ayrıldığı açıklanmıştı. Yeni isim sponsorluğu için Arkas’tan Koç Holding’e kadar pek çok firmanın adı geçmesine rağmen resmi bir anlaşmaya varılamadı. 

Taraftarlar, sponsoru bekliyor

Türkiye’nin en önemli basket taraftarına sahip yeşil kırmızılı camiadaki bu belirsizlik, yeşil kırmızılara gönül vermiş taraftarları endişelendiriyor. Taraftarlar, Pınar’ın ayrılmasının ardından mali olarak bir çöküş yaşanmasından korkuyor. Taraftarlar, sosyal medya hesaplarından, kısa zamanda kurumsal bir firma ile anlaşılmasını isteyen paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor. 

Ufuk Sarıca süre vermişti

Karşıyaka Basketbol koçu Ufuk Sarıca da konuyla ilgili konuşmuş, sponsorun lig başlamadan belli olacağını ifade etmişti. Sponsorluk meselesinin, takımın kurulum aşamasında ortaya çıktığını belirten Sarıca, “Bu yaz erken adımlar attık ve istediğimiz oyuncularla hızlı bir şekilde anlaştık. Ancak bu gelişme bizim için sürpriz oldu, zira 26 yıldır süren bir sponsorluk ilişkimiz vardı. Ben bunu yalnızca sponsorluk olarak görmüyorum; artık bir aile haline gelmiştik. Bu tür ani gelişmelerin aile içinde olabileceğini düşünüyorum ve Pınar’ın her zaman yanımızda olacağını umuyorum. Geçen hafta bir sonuç çıkması bekleniyordu, sanırım bu hafta netleşecek” ifadelerini kullanmıştı.

Turgay Büyükkarcı uyarmıştı 

Öte yandan Karşıyaka'nın eski başkanı Turgay Büyükkarcı, yaptığı açıklamada şube bütçelerini yaparken sponsorluk gelirlerinin çok önemli olduğunun altını çizmişti. Büyükkarcı, "Sponsorluk çok önemli ve olmazsa olmaz. Pınar bu anlamda dünyada benzeri olmayan bir sponsor umarım kısa sürede her şey rayına girer. Şube ve başkanlık dönemimde 3 altın, 2 gümüş madalya onuruna eriştim. Pandemiden kaynaklanan iptal edilen ve mutlak kazanacağımız ama kaçan Avrupa şampiyonluğumuz oldu. FIBA turnuvayı iptal etmişti ertelenmesi için çok çaba sarf ettik ama olmadı." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ