Yiğit Sütcü- Bir süredir Pınar firmasının Karşıyaka’nın basketbol takımının sponsorluğundan çekileceği yönünde haberler kamuoyunu meşgul ediyordu. Bu konuda Karşıyaka Spor Kulübü’nden resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Pınar markasıyla yolların ayrıldığı ve yeni isim sponsorları arandığının altı çizildi.

Camiamızı derinden üzmüştür

Yönetim Kurulu imzası ile yapılan açıklamada “Uzun yıllardır Karşıyaka Spor Kulübü’ne her anlamda paha biçilemeyecek kadar destek sağlayan, özellikle basketbolda Türkiye’nin sayılı birlikteliklerinden birine imza attığımız Yaşar Holding ve Pınar markası, isim hakkı sponsorluğundan çekileceğini belirtmiştir. Başantrenörümüz Ufuk Sarıca’nın bildirimleri ışığında 2024-2025 sezonu için dört dörtlük bir takım kurma hedefiyle yola çıktık. Bu noktada altı yabancı oyuncu transferimiz ile birlikte yerli rotasyonumuz çok iyi bir şekilde tamamlandı. Hedefleri olan, basketbol kültürümüze yakışır bir takım oluşturmuşken, böyle bir tarihte bu haber ile karşılaşmak, camiamızı derinden üzmüştür.“ ifadelerine yer verildi.

Yeni sponsor aranıyor

Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada ayrıca “Karşıyaka Spor Kulübü’nün kapısı her zaman Yaşar Ailesi’ne açıktır. Bunun aksi hiçbir zaman, hiçbir şart altında düşünülemez. Bununla birlikte; sorumluluklarımız gereği, Yönetim Kurulu olarak bu zor şartlarda hızlı aksiyon almamızın elzem olması sebebiyle yeni sponsorlukların arayışına girilmiştir.“ ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Yiğit Sütcü