Yiğit SÜTCÜ- Karşıyaka'da bir haftada 3 hayvanın hayatını kaybetmesi, hayvanseverlerden yoğun tepki gördü. İzmir Yaşam Hakları Savunucuları Platformu, yaşananları, bu akşam Karşıyaka Nergis Mahalle Muhtarlığı önünde yapacağı eylem ile protesto edecek. Eylemin saat 20.00’da gerçekleşmesi planlanıyor. 

3 gün boyunca yardım istemiş

Olay dün saat 22.00 sularında, Karşıyaka’nın Nergis mahallesinde yaşandı. 3 gündür evde yalnız bırakıldığı için havlayan köpek için, çevre sakinleri polis ve itfaiye ekiplerine haber veriyor. Ev sahibinin cep telefon numarasına ulaşan emniyet güçleri, şahsın Çeşme’de tatilde olduğunu öğreniyor. Ardından bulunan yedek anahtar ile eve giriş yapan polis ekipleri, 17 yaşında olduğu öğrenilen köpeğin cansız bedeniyle karşılaşıyor. 

İlk vukuat değil

Öte yandan geçtiğimiz hafta Tuna mahallesinde yaşanan hayvan ölümleri de tepki çekti. Birer gün arayla bir kedi ve bir köpeğin zehirlenmesinin ardından hayvanseverler harekete geçti. İzmir Yaşam Hakları Savunucuları Platformu, hayvan ölümlerini protesto etmek adına bir eylem gerçekleştirecek. Nergis mahalle muhtarlığı önünde gerçekleşecek eylemin başlangıç saati 20:00 olarak planlandı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ