Yiğit SÜTCÜ- Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Karşıyaka, gösterdiği performans ile göz dolduruyor. Karşıyaka, ligde oynadığı 3 maçta 5 gol atarken kalesinde hiç gol görmeyerek 1976 yılından bu yana bir ilki gerçekleştirdi. 48 yıl önce, 1976-77 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Karşıyaka, sezonun ilk 5 maçında kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

Yarım asırlık tarihi başarı

Bu sezon ise İzmir'in köklü kulübü, 48 yıl boyunca 3. Lig'den Süper Lig'e kadar çeşitli liglerde mücadele etmesinin ardından, ilk kez ilk 3 hafta boyunca kalesinde gol yemedi. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, ligin ilk 3 haftasında savunma hattını değiştirmedi. Tecrübeli kaleci Hakan Canbazoğlu ile defansın sağında oynayan Cenk Ahmet, stoperler Abdülkadir ve İsmail, altyapıdan yetişen sol bek Ferdi'nin performansları sayesinde, yarım asır sonra tarihi bir başarıya imza attılar.

Ayhan Gültekin ilk ihtimaldi

Karşıyaka, sezon öncesi ekonomik anlamda sıkıntı yaşarken, finansal anlamda kulübe destek vermek isteyen ilk iş insanı, Ayhan Gültekin oldu. Yeşil kırmızılıların sezona Ayhan Gültekin Karşıyaka ismi ile çıkması fikri değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucu, Ayhan Gültekin İnşaat’ın yeşil kırmızılıların formalarının sırt sponsoru olmasına karar verildi. Buna ek olarak Ayhan Gültekin’in yönetime girmesi ve futbol şubesinde görev alması kararlaştırıldı. 

ENDO Karşıyaka projesi rafa kalktı

Sezonun başlamasına kısa bir süre kala, bu defa Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü’nün sahibi olduğu ENDO, firmasının yeşil kırmızılıların isim sponsoru olacağı haberleri gündeme geldi. Ancak Karşıyaka camiası, özellikle yaşanan Pınar Karşıyaka anlaşmazlığının ardından bu fikre fazlasıyla itiraz etti. Camianın önde gelen isimlerinin başkan Ergüllü’yü arayarak bu konudaki çekincelerini ifade ettikleri öğrenildi. Bu etkiye taraftar baskısı da eklenince ENDO’nun yeşil kırmızılılara isim sponsoru olması projesi rafa kalktı.

Yeşil kırmızılarda kritik sezon

Yeşil kırmızılı camia şirketleşme fikrine soğuk bakmıyor. Takım, birkaç sene sürecek bir sponsorluk anlaşması yerine, yerli ya da yabancı yatırımcıların profesyonel projelerinin hayata geçmesini istiyor. Bu süreçte sportif başarı da büyük önem taşıyor. Tüm bu sebeplerle, Karşıyaka’nın bu sezon göstereceği performans bu anlamda da çok büyük önem kazanmış durumda.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ