TFF 3. Lig 1. Grup’ta sezonun sonuna yaklaşılırken, Karşıyaka’da mali kriz su yüzüne çıktı. Hafta sonu oynanan ve 2-1 kaybedilen Silifke Belediyespor karşılaşması öncesinde, yeşil-kırmızılı ekipten 10 futbolcu, alacakları için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu.
Futbolcular TFF'ye başvurdu
Karşıyaka'nın kadrosunda yer alan birçok oyuncunun, alacaklarını tahsil edebilmek için TFF’ye ihtar çektiği öğrenildi. Bazı futbolcuların ise Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurduğu belirtildi. Eğer 1 ay içinde ödeme yapılmazsa, bu oyuncuların play-off karşılaşmaları öncesinde serbest kalma hakkı kazanacağı ifade ediliyor. Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü, geçtiğimiz hafta cuma günü takıma toplam 1.2 milyon TL değerinde iki galibiyet primi ödedi. Ancak normal sezonun kalan maçları için prim verilmeyeceğini açıkladı. Ergüllü, mayıs ayı başında oyunculara hak ediş ödemesi yapılacağı sözünü vermişti.
Kulüpte sadece futbolcular değil, personel de ödeme sıkıntısıyla karşı karşıya. Pek çok çalışanın maaş alamadığı için işten ayrıldığı, mevcut personelin ise yaklaşık 5 aydır ödeme almadığı öğrenildi.