Karşıyaka Belediyesi, tiyatroya ilgi duyan yurttaşların yeteneklerini geliştirmesine destek olmak üzere Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi düzenledi. Kursiyerler, iki aylık süreçte Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun profesyonel eğitici kadrosu eşliğinde ses, ritim, diksiyon, doğaçlama, karakter incelemesi, mimik, nefes, güven-özgüven ve rol üzerine eğitim aldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde düzenlenen final gösterisinde yeteneklerini sergiledi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen gösteride ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Sulukule’, ‘Sevgili Doktor’, ‘Kadınlık Bizde Kalsın’, ‘Ah Şu Gençler’, ‘Uzun Beyaz Bulut Gelibolu’, ‘Büyüklere Öyküler TV’, ‘Ayşen’in Rüyası’, ‘Yurdumun Ormanları’, ‘Pampala’da Savaş Hazırlıkları’ ve Eşek Muhabbeti’ oyunlarından küçük skeçler sahnelendi. Oyunun sahne, dekor ve kostüm öğelerinin tamamı Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ve oyuncuları tarafından hazırlandı. İzleyiciden tam not alan gösteride toplam 127 kursiyer sahne aldı. Yeni sezona ekim ayında başlayacak Karşıyaka Belediye Tiyatrosu; iki yetişkin, iki çocuk oyununu vatandaşlarla buluşturacak. Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi’nde başarılı olan kursiyerler de bu oyunlarda rol alabilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Yaz Dönemi Temel Oyunculuk Eğitimi’ni başarıyla tamamlayarak final gösterilerinde sahne alan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Belediye Tiyatrosu ekibine de Karşıyaka’nın kültür-sanat kenti kimliğine sundukları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum. Nitelikli eğitimlerimiz ve profesyonel eğitici kadromuzla tiyatroya yeni yeteneklerin kazandırılmasına destekte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nu daha ileriye taşımak, vatandaşlarımızın sanatla iç içe bir yaşam sürmesine katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Bülten