Yiğit Sütcü-Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, yeni sezon hakkında açıklamalarda bulundu. Sarıca, sponsorluk konusundaki belirsizlikleri dile getirerek, “Şu an altı yabancımız var. Yedi yabancı alıp alamayacağımızı kestiremiyoruz. Sezon başında bir ekleme yapmamız mümkün, fakat bunun için istikrarlı bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Sponsorluk konusunda ani bir değişim yaşandı ve bu yönetimle alakalı bir durum. Şu anki görünüm, sezonu altı yabancı ile açacağımız yönünde, tabii ki son dakika bir değişiklik olmazsa” dedi.

Sponsorluk için kritik hafta

Sponsorluk meselesinin, takımın kurulum aşamasında ortaya çıktığını belirten Sarıca, “Bu yaz erken adımlar attık ve istediğimiz oyuncularla hızlı bir şekilde anlaştık. Ancak bu gelişme bizim için sürpriz oldu, zira 26 yıldır süren bir sponsorluk ilişkimiz vardı. Ben bunu yalnızca sponsorluk olarak görmüyorum; artık bir aile haline gelmiştik. Bu tür ani gelişmelerin aile içinde olabileceğini düşünüyorum ve Pınar’ın her zaman yanımızda olacağını umuyorum. Geçen hafta bir sonuç çıkması bekleniyordu, sanırım bu hafta netleşecek” ifadelerini kullandı.

Yabancı kuralını doğru bulmuyorum

Sarıca ayrıca bu yaz getirilen 4+3 yabancı kuralı hakkında da görüşlerini paylaştı: “Bu kuralı olumlu bulmuyorum, fazla katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü artık bir Türk oyuncuyu sürekli dört yabancı ile birlikte oynatmak zorundayız. Biz genelde maçların başlarını ve sonlarını 2-3 Türk oyuncuyla geçiren bir takımız; bu durumun kural olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yedi yabancı sayısını da fazla buluyorum.”

Muhabir: Yiğit Sütcü