Yiğit Sütcü- Karşıyaka’nın efsane tribün liderlerinden Mustafa Baykara, namı diğer “Bir baba hindi”, ölümünün birinci yılında kabri başında anıldı. Baykara’nın ölüm yıldönümünü Karşıyaka Spor Kulübü de unutmadı. Yeşil kırmızılıların resmi sitesinden yapılan paylaşımda, “Aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde; camiamızın sembol isimlerinden, yediden yetmişe herkesin sevdiği ve saydığı, yokluğunu derinden hissettiğimiz 'Bir Baba Hindi' lakaplı Mustafa Baykara'yı; saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Çarşıda heykeli bulunuyor

Karşıyaka hemen her maçına senelerdir giden Mustafa Baykara, taraftarlara yaptırdığı “Bir baba hindi” tezahüratı ile gönüllerde taht kurmuştu. Semtte kendisine olan sevgi o kadar büyüktü ki 2019 yılında, Karşıyaka çarşıda yer alan ve Baykara’nın sık sık vakit geçirdiği banka, kendisinin heykeli yapılmıştı. Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan heykel, kısa zamanda fenomen olmayı başarmıştı. Halen çarşıda bulunan heykel özellikle gençlerden çok ilgi görüyor. Yoldan geçen hemen herkes heykel ile fotoğraf çektirmek için adeta sıraya giriyor.

Kibarlığı ile tanınırdı

Karşıyaka’nın sembol isimlerinden Mustafa Baykara, kibarlığı ve özellikle çocuklara olan yakın yaklaşımları ile tanınırdı. Çarşıdan geçen hemen herkesle selamlaşan ve sohbet eden Baykara, cümlelerini hep, efendim, hitabı ile sonlandırırdı. Fakat peltek dilinden dolayı efendim kelimesini “etendim” şeklinde söyleyen Baykara zaman içerisinde kendisine “Etendim Mustafa“ denmeye başladı. Mustafa Baykara, ülkemizde heykeli dikilen tek taraftar olarak da tarihe geçmiş bulunuyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü