Dün İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka, şampiyonluk hedefiyle yola çıkarken, sezonun ilk maçında Kırşehirspor SFK’yı ağırladı. Oyuncular, maçta futboldan çok sıcak hava ile mücadele etmek zorunda kaldı. Hakem iki devrede de uzun su molaları vermek zorunda kalırken, sıcaktan etkilenen sadece sporcular olmadı. 

Seyirciler güneş altında kaldı

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçın başlama saati, statta yaşanan ışıklandırma arızası nedeniyle 19.00'dan 17.00'ye alınmıştı. Maça gelen taraftarlar adeta güneş altında yandı. Maçın başladığı saat 17.00’da termometreler 35 dereceyi gösteriyordu. Güneş alan kapalı tribünün neredeyse yarısı boş kalırken, saat değişikliğinin taraftar ilgisini azalttığı öğrenildi. 

İlk yarı boşa gitti

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve bu amaç için 13 transfer yapan Karşıyaka’nın ilk yarı performansı da bu durumdan fazlasıyla etkilendi. Güneş altında oynanan ilk yarıda yeşil kırmızılılar karşı kaleye gitmekte zorlanırken, hakem de sık sık su molası vermek durumunda kaldı. Karşıyaka, ikinci yarı güneşin çekilmesi ile karşı sahada baskı kurmaya başladı. Yeşil kırmızılılar, rakibini sahasına hapsetmesine rağmen golü bulamadı ve lige 1 puanla başladı. 

Bir darbe de Altay’a

Alsancak stadında yaşanan sıkıntı sadece bir günlük değil. Tüm stadın elektrik sisteminin değişmesi gerekçesiyle Alsancak Stadı'nda Eylül ayının sonuna kadar gece maçı oynanamayacağı öğrenildi. Bu durum Karşıyaka kadar maçlarını bu stadda oynayan Altay'ı da olumsuz etkileyecek.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ