Rehabilitasyon merkezinin çöpünde ölü kediler ve köpeklerin bulunması ile başlayan süreçte toplamda 58 cansız bedene ulaşıldı. Son yasa değişikliklerinin ardından Türkiye genelinde benzer vakaların artış gösterdiği bildirilirken, Gebze'deki merkezde 45 köpek ve 13 kedi zehirlenerek öldürüldüğü öğrenildi. Yaşananlar ile ilgili İz Gazete’ye konuşan Keçi Derneği Başkanı Burçe Orcan: ”Yasa, hayvan düşmanlarını mı koruyor?” İfadelerini kullandı. 

”Yasa değişikliği cesaretlendirdi”

İz Gazete’ye konuşan Keçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burçe Orcan, ”Yasada yapılan değişiklik, kayıt üzerinde olmasa bile, sokak ekseninde ne yazık ki karşılığını buluyor. Görevlerini yapmayan belediyeler, hayvanları ortadan kaldırmaya alternatif olarak görüyor. Yasa değişikliği bu kişileri cesaretlendirdi. Bu durum çok tehlikeli.” şeklinde konuştu.

”Mevcut yasa uygulanmalıydı”

Yeni yasayla sokak hayvanlarının yaşamlarının tehlikede olduğunu vurgulayan Orcan, “Şu anki durumda sokakta yaşayan hayvanların hayatından endişeliyiz. Ancak dernek olarak hiçbirini ölüme terk etmek istemiyoruz. Hedefimiz, mevcut politikadan vazgeçilmesi ve kanunun eski haliyle uygulanmaya başlanması. Bunun için her türlü çalışmayı yapacağız. Aksi takdirde yaşananların önüne geçmek mümkün olmayacaktır.” dedi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ