Kemalpaşa Belediyesi, sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ilaçlama ekipleri, 4 araç ve 4 personelle etkin bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İnsan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalar kapsamında, karasinek ve sivrisineğe karşı ilaçlama uygulaması gün doğumu ve gün batımı saatlerinde gerçekleştiriliyor. Doğanın dengesine uygun ve insan sağlığına zararlı olmayan kimyasallarla yapılan ilaçlama çalışmaları, yılın her ayı ve Kemalpaşa’nın 48 mahallesinde her gün devamlı olarak yapılıyor. 

Üreme ortamlarına müdahale ediliyor

İzmir’in diğer ilçelerine kıyasla hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı, kanatlı hayvan işletmelerinin yaklaşık olarak 5 milyon kapasiteye ulaştığı Kemalpaşa’da haşere ile mücadeleye ayrı bir önem veriliyor. Larva mücadelesi amaçlı ilaçlama çalışmaları ise gübrelik alanlar, organik atık alanları, su birikintileri, atık su kanalları, kanalizasyon ve foseptikler, çöp konteynerları gibi sinek üremesine uygun ortamlarda devam ediyor.

Çalışmalarımız tüm mahallelerde devam edecek

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen; ‘’İlaçlama ve çevre denetim ekiplerimizce, ilçemizin tüm mahallelerinde sinek, larva ve uçkun mücadelesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kemalpaşa, İzmir’in ilçeleri arasında hayvancılık faaliyetlerinin en yoğun yapıldığı yerlerden biri, kanatlı hayvan işletmeleri ise yaklaşık olarak 5 milyon kapasiteye ulaşmış durumda, dolayısıyla sivrisinek ve karasinek üremesine uygun ortamlar oluşuyor. Vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin arttırılması, onların huzuru ve sağlığı en önemli önceliğimiz. Hemşehrilerimizin sağlığına tehdit unsuru olan, sorun teşkil edebilecek her duruma karşı etkin bir çalışma yürütüyoruz. Tedbiri elden bırakmadan çalışmalarımız tüm mahallelerimizde devam edecek” Dedi.

Kaynak: Bülten