Semra İĞTAÇ-İzmir’in tarihi Kemeraltı çarşında 30 TL'ye mısır satan seyyar esnaf Özgür Akay, parası olmayanlara ücretsiz mısır vererek dikkat çekiyor. Özgür Akay, "Bazı insanlar parasızlıktan dolayı mısır alamıyor. Tezgahıma yazıyorum, gariban olan gelsin. Her zaman tezgâhım açıktır. Ne zaman gelirse gelsin. Kiminin parası, kiminin duası. Para yoksa bedava. Çeşme’de kumsallarda mısır 150 TL’ye satılıyor. Bu insanları dolandırmaktan başka bir şey değil. Bir mısırın maliyeti tüple beraber 15 TL'yi buluyor. Yüzde 300 karla satmak dolandırıcılıktır ve günahtır. En fazla 50 TL'ye satılması gerekir, 40 yıldır bu çarşıdayım. Herkes beni tanır” dedi.

Çeşme’de 150 TL

Özgür Akay, vicdanını ve dürüstlüğünü işine yansıtarak, müşterilerine uygun fiyata mısır sunmayı ilke edindi. Kendisinden mısır alan bir müşteri, parası yetmediğinde Akay'ın kendisine 20 TL'ye mısır verdiğini belirtti. Akay, "İnsanlarımız dikkatli olsun, en uygun fiyata mısır alsınlar. 30 TL'ye satıyorum, yoksa almasınlar. 150 TL'ye mısır satmak yalandır," diye ekledi.

Anne kıza ücretsiz mısır

Öte yandan  çöp toplayarak geçimini sağlayan bir anne ve kızı, ekonomik zorluklar nedeniyle mısır alamayacaklarını söyledi. Bu duruma üzülen Özgür Akay, anne ve kıza ücretsiz mısır vererek destek oldu. Mısır satıcısının bu yardımseverliği, insanlar arasında  sıcak bir karşılık buldu.

Muhabir: Semra İğtaç