TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.), UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan İzmir Tarihi Kent Merkezi'ni canlandırma amacıyla yürüttüğü projelerle 2024 yılı SKAL Sürdürülebilir Turizm ödülünün sahibi oldu.

Ödül töreni, 17 Ekim 2024 tarihinde İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. TARKEM Genel Müdürü Sn. Sergenç İneler, bu ödülü SKAL Dünya Başkanı'ndan aldı. Aynı törende, TARKEM’e Dünya Turizm Örgütü tarafından SKAL Biosphere Sürdürülebilirlik Özel Ödülü de verildi.

TARKEM, bu ödüllerle birlikte İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerinin korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların uluslararası platformda takdir edilmesinin gururunu yaşıyor.

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler; “Bu ödül, çalışmalarımızın uluslararası düzeyde takdir edilmesinin bir göstergesidir. Amacımız, gerçekleştirdiğimiz projeler ile sadece yerel turizmi geliştirmek değil, aynı zamanda gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmaktır” dedi. Ayrıca, TARKEM’in yürüttüğü projelerin yerel topluluklar üzerinde olumlu etkiler yarattığını ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturduğunu vurguladı.

TARKEM, İzmir’in kalbi Kemeraltı ve Çevresinde tarihi ve kültürel varlıklarının korunması amacıyla gerçekleştirdiği projelerle, İzmir’in tarihi ve kültürel mirasını korurken, sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaşmasına da katkı sağlamaktadır. Böylelikle hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda önemli bir model oluşturmaya devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ