Seçim sürecinde montaj videolara sosyal medyadan tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Savcılık tarafından fezleke hazırlandı ve Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni istendi. Bakanlıktan izin çıktı. Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan yeni bir dava açılacak. 
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan gelişmelere tepki göstererek “Dün olduğu gibi bugün de yarın da Saray Rejimi’nden ve onun kurmalı yargısından asla korkmuyorum!" ifadelerini kullandı.

İletişim ofisinin resmi açıklaması

 Kemal Kılıçdaroğlu İletişim Ofisi'nden yapılan paylaşıma göre; Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında açılan davaya ilişkin şu sözleri yayımladı.

“Montaj yapanın değil, manipülasyona maruz kalanın yargılandığı bir dava ile karşı karşıyayız. CHP 7. Genel Başkanı ve aynı zamanda son seçimde cumhurbaşkanı adayı olan sayınKemal Kılıçdaroğlu’na “cumhurbaşkanına hakaretten yeni dava açılmıştır” Hatırlanacağı üzere 2023 seçimlerinde sahte videolarla “Kandil de Haydi” diyor denilerek sayın Kılıçdaroğlu üzerinde algı operasyonu yapmak istenmişti.

Olay sonrası sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında “Sahte video hazırlayana sahtekar denir, sahtekardan da Cumhurbaşkanı olmaz” şeklinde bir konuşma yapmış ilgili konuşma bir yurttaş tarafından CİMER şikayeti sonrası yeni bir davaya dönüşmüştür!

Açılan dava ile ilgili olarak Sayın Kılıçdaroğlu; “Dün olduğu gibi bugün de yarın da Saray Rejimi’nden ve onun kurmalı yargısından asla korkmuyorum! Bu dava aynı zamanda Saray’ın rezaletinin davasıdır! Montaj yapanların ödüllendirildiği, milyonlarca yurttaşımızı manipüle etmeye çalışanların aklanmaya çalışıldığı bir dava olsa da asla geri ADIM ATMAYACAĞIM! Bugün beni susturmak isteyenler iyi bilsin ki bir milim sapmadan, saray rejimi çarpışacağız. Cesur yol arkadaşlarımız ve milyonlarca halkımızla Erdoğan’dan da kurmalı yargısından da hesap soracağız!” dedi."

Ne olmuştu?

Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimi olan 14 Mayıs seçimleri öncesi AKP, mitinglerinde CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lı yöneticilerin videosunu ekleyerek kamuoyuna izlettirmişti. 
TRT ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir soru üzerine, "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. Ama montaj ama şu ama bu" ifadelerini kullanarak, görüntülerin montaj olduğunu kabul etmişti. 
Bu gelişmelerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısında, "Sahte video hazırlayana sahtekar denir, sahtekardan da Cumhurbaşkanı olmaz” şeklinde bir konuşma yapmış ve aha sonra ise bu konuşmayı sosyal medyadan paylaşmıştı.

Kılıcdaroglu Aciklamasi 1

Kaynak: HABER MERKEZİ