CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'e sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'deki görüşmesini eleştirerek, altılı masada yaşanan krizlere değindi. Kılıçdaroğlu, Akşener için “Normalleşti, herkes nasıl normalleştiğini biliyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca Akşener'in altılı masadan ayrılması ve tekrar dönmesiyle ilgili de çarpıcı açıklmalar yaptı.

İmamoğlu açıklaması

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak cezası hakkında da konuşarak, bunun adaletsiz olduğunu ve buna karşı çıkılması gerektiğini söyledi. İmamoğlu'na gelebilecek olası cezaların ardından partisiyle konuşmadan harekete geçmeyeceğini de vurguladı.

Belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabet hakkında ise Kılıçdaroğlu, bu rekabetin iyilikle yapıldığını ve her iki ismin de şehirlerini geliştirme yönünde çalıştığını belirtti. CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sorulara da yanıt veren Kılıçdaroğlu, bu konunun şu an için gündemde olmadığını söyledi.

Meral Akşener'e normalleşme göndermesi

 Kılıçdaroğlu, 6'lı masa ve Akşener'e şu sözleri kaydetti; "6'lı masanın nasıl çalıştığını bilmelisiniz. Ben hiçbir zaman aday olacağımı söylemedim. Çünkü o masada oy birliğiyle karar alınıyor. Kendi aramızda tartıştık. 6'lı masanın aldığı karara hepimiz uyduk. 

Şimdiden yüzde 51'in hesabını yapıp ona göre politika oluşturacaksınız. Biz yüzde 48,5 almıştık, yüzde 51'i bulmamız lazım. Ben bütün belediye başkanlarımıza yakınım, onlar arasında ayrım yapmak doğru değil.

Size sayayım, Sayın Devlet Bahçeli normalleşti Erdoğan'la. Sayın Numan Kurtulmuş, o da normalleşti. Şimdi TBMM Başkanı. Cesaret edip kendi vekili Can Atalay'a sahip çıkamıyor. Süleyman Soylu o da normalleşti. Sinan Ogan hem normalleşti hem zenginleşti. Hepimiz biliyoruz. Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor. Normalleşerek iktidar olunur mu? Mücadele ederek iktidar olunur.

Akşener, hangi gerekçe ile masadan ayrıldı?

Masada sorunlar vardı ama o sorunları sayın Akşener'e soracaksınız. Hangi gerekçeyle masadan ayrıldı? Kumar masası diye çok ağır bir suçlama yaptı. Bir süre sonra aynı masaya oturdu. Bunun kabahati bende mi? Bütün suç benim sırtımda. Kimse Meral Hanım'a bir şey demiyor. Neden masadan kalktın? Hangi gerekçeyle masaya geri geldin? Neden Erdoğan'a gittin? 6'lı masa aslında toplumun barışma masası, kimlik siyaseti yapmayan bir masa. Biz 6'lı masayı kurmasak Cumhur İttifakı olmayacaktı. Sinan Oğan nasıl zenginleşti? 6'lı Masa ile ilgili neden sahte videolar düzenlendi? Ama bütün yük sahtekarların sırtına değil düzgün çalışan Kılıçdaroğlu'na yıkıldı. Ben sorumluluktan hiçbir zaman kaçınmam. Ama medya sahtekarlık yapanlara 'aldığınız oy ahlaki değil' derse olmaz.

Akşener'in açtığı dava

Kırılmadım. Orada ne söylemişim, hakaret mi etmişim? İhanet derken yanlış mı söylüyorum? Masaya kumar masası diyerek ayrılıyorsunuz, sonra o masaya dönüyorsunuz, sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybediliyor. Ve sorumlusu o değil Kemal Kılıçdaroğlu oluyor. Bunda vicdan var mı? Hangi gerekçeyle ayrıldığını sormak zorundayım. Gideni, sonra döneni suçlamıyor kimse, beni suçluyorlar. Kılıçdaroğlu niye kaybetti? Hiç kimse 2 adım geri gidip sorgulamıyor.

Devlete karşı görevini yerine getirdi

Yakın çevresinden gelen bilgiler de var. 'Devlete karşı görevini yerine getirdi' diye. Bu da medyada yer aldı. Muharrem İnce'yi herkes çok istiyordu, aday yaptık, kaybetti, yine ben suçlu oldum. Bahçeli'den daha fazla oy almama rağmen ona başbakanlığı teklif ettim ülkenin refahı için, reddetti ama suçlu ben oldum. Bu ülkede dürüst olmak kadar suçlu bir şey yok.”

Kaynak: HABER MERKEZİ