Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nu kapıda karşıladı. İki siyasinin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarını, içinde bulunduğu tabloyu konuştuklarını belirterek, "Bürokrasiyi konuştuk dolayısıyla dertleştik biraz da…” dedi.  

Kılıçdaroğlu: Onu Tunç beye soracaksınız 

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in Kılıçdaroğlu ile yemekte buluşmasından sonraki sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Onu Tunç Beye soracaksınız, bana değil" diye konuştu. 

"Akşener dava açacakmış açsın ne olacak?"

 Kılıçdaroğlu, “Meral Akşener, sizin sözleriniz üzerine dava açacağını söyledi. Bir değerlendirmeniz olacak mı” diye sorulması üzerine de "Türkiye’nin bu kadar ciddi sorunları varken Akşener dava açacakmış açsın ne olacak" dedi.

Davutoğlu: Altılı masa geride kaldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ise, Kılıçdaroğlu'na iadeiziyaret yaptıklarını belirterek,  "Uluslararası konjonktürden başlayarak Türkiye ölçeğine indik. Türkiye’yi bekleyen riskler, olabilecek gelişmeler konusunda, özellikle çevremizde bekleyen savaş ihtimali de dahil olmak üzere böyle kritik aşamada siyasal görüş ayrılıklarını bir kenara koyarak tecrübe sahibi herkesin bir diğeriyle açık yüreklilikle bütün kaygıları, çözüm yollarını paylaşması lazım. Türkiye’de uzun zamandır siyasi liderler arasında maalesef istenen diyalog ortamı oluşmadı. Altılı masada hedef olarak hem toplumsal barış olarak kitleleri birbirine yaklaştırmak hem siyasi liderler arasında istişare imkanı, zeminini önemli görmüştük. Tabii o geride kaldı şu anda yeni bir konjonktür var. Hepimizin benimsemesi gereken toplumsal kesimlerin barışması, karşılıklı anlayış içinde siyasi liderlerin de bunu teşvik etmesi ve görüş alışverişini arttırmaları lazım. Güzel bir sohbet oldu, özlemiştik" dedi.

Kaynak: ANKA