Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, İzmir’de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündemini, birliğe üye olacak yeni belediyelerin başvuruları, birliğin 2025 yılı çalışma programı 2025-2027 Mali Yılı Bütçesinin görüşülmesi oluşturdu.

Birliğe taze kan!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne 10 ilçe belediyesinin katılım başvurusu, mecliste oybirliğiyle kabul edildi.
Birliği yeni üyeleri, şu belediyeler oldu: “Rize – Fındıklı, Muğla – Ula, Muğla – Ortaca, Muğla – Marmaris, Muğla – Dalaman, Aydın – Germencik, Adıyaman – Yaylakonak, Muğla – Yatağan, İzmir – Kiraz, Aydın – Koçarlı.”

Çalışma Programı’na oy birliği!

Birliğin 2025-2027 yılları içerisindeki çalışmalarını içeren program, Plan ve Bütçe Komisyonu ve meclisten, oybirliğiyle geçti. İlgili program kapsamında birliğin 2 yıl için 14 milyon 100 bin TL gelir bütçesi öngörüldü.

Aynı program kapsamında birliğin gideri gider bütçesi ise yine 14 milyon 100 bin TL oldu. Gider bütçesinin büyük kısmını, Mal ve Hizmet Alım Giderleri kalemi oluşturdu.

Üye aidatları değişti!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisince alınan kararla, nüfusa bağlı olarak alınan üye aidatları ve birlikten ayrılma aidatları değişti. Aidat miktarları, nüfusa göre değişmekle beraber en düşük katılım payı ve üye aidatı 5 bin TL olurken, en yüksek katılım payı ve üye aidatı ise 150 bin TL oldu. İlgili maddeye göre, birlik aidatları her yıl yüzde 5 zamlanacak. Gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Kıyı Ege’nin Ortaokulu yenilenecek!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin Erciş’te inşa ettirdiği Ortaokuldan, okul müdürü aracılığıyla okuldaki eksiklerin giderilmesi ve bazı tadilatların yapılması yönünde talep geldi. Toplam 740 bin TL’lik iş öngörülen talep, meclisçe oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Aras, okulun talep ve ihtiyaçlarının Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kıyı Ege Belediyeler Birliği adına karşılanacağını söyledi. İlgili gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Birliğin logosu değişecek!

Birlik Başkanı Aras, birlik logosunun eskidiğini ifade ederek yeni bir logo çalışması yaptıklarını belirtti. Aras, üyelere başkanlık makamınca gündeme eklenen bir önerge aracılığıyla 4 logo sunarak, logolardan birinin yeni logo olarak tercih edilmesini istedi.

Muhabir: BATUHAN KAYA