İş adamı İnan Kıraç’ın 2024 Aralık ayında Emine Alangoya ile yaptığı evliliğin iptali için açılan davada, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor mahkemeye sunuldu. Mahkeme, Kıraç’a vasi atanmasına karar verdi.
Evliliğin iptali için açılan davada son gelişme
İş dünyasının tanınan isimlerinden İnan Kıraç hakkında, 2024 Aralık ayında Emine Alangoya ile yaptığı evliliğin iptali için kızı İpek Kıraç tarafından dava açılmıştı. İstanbul Anadolu Adliyesi 18. Aile Mahkemesi, davanın ilerlemesi için İnan Kıraç’ın nörolojik testlerden geçirilmesine karar verdi. Adli Tıp Kurumu, yapılan testlerin ardından hazırladığı raporu mahkemeye sundu ve rapor sonucunda Kıraç’ın fiil ehliyetinin yerinde olmadığına hükmedildi.
Adli Tıp Kurumu'nun raporu ve mahkeme kararı
Adli Tıp Kurumu, İnan Kıraç’ın sağlık durumu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde, Kıraç’ın fiil ehliyetinin kaldırılması gerektiği yönünde bir rapor oluşturdu. Raporda, Kıraç’ın zihinsel durumunun, günlük yaşamını sürdürebilecek düzeyde olmadığı vurgulandı. Mahkeme, bu rapor doğrultusunda İnan Kıraç’a vasi atanmasına ve fiil ehliyetinin kaldırılmasına karar verdi. Ayrıca, geçici vasi olarak Avukat Atakan Yılmaz ve Avukat Mert Öztekin atandı.
Mal varlıklarına tedbir kararı
Mahkeme, İnan Kıraç’ın mal varlıklarıyla ilgili de önemli bir karar aldı. Kıraç’a ait taşınmazlar, banka hesapları ve şirket hisselerine tedbir konulmasına karar verildi. Bu tedbirler, Kıraç’ın mal varlıklarının yönetimini sınırlamak ve korumak amacıyla uygulandı. Ayrıca, şirketlerdeki fonlar ve hisse senetleri de vesayet altına alındı.