Kültürler Arası Transfer Derneği’nin 02 - 07 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştireceği 24. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali başladı.

Etkinlikte Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Belgesel Film Yarışması'nda finalist olan ve Dikili’nin efsane belediye başkanı Osman Özgüven’in hayatının anlatıldığı ‘Komünist Osman’ belgesel filmi de gösterilecek.

Türkiye’de sosyal belediyeciliğin manifestosunu oluşturan, emek, demokrasi, barış mücadelesinin simge isimlerinden Osman Özgüven’in yaşamının anlatıldığı belgesel film, 21 Nisan’da Münih’te 35. Türk Filmleri Festivali’nde de gösterilmişti.

Yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun yaptığı belgesel filmin 4 Haziran tarihinde Frankfurtlu sinemaseverlerle buluşacak.

Festival programında 22 uzun metrajlı film gösteriminin yanısıra, sanatçı buluşmaları, resim sergisi, konser ve toplantılar da yer alıyor.

Festivalin açılış filmi, Aziz Nesin’in altı farklı öyküsünü birbiriyle iç içe geçmiş şekilde harmanlayarak günümüze aktarılan, Tolga Örnek’in yönettiği, başrollerde ise Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum ile Şebnem Bozoklu’nun yer aldığı “Mucize Aynalar” olacak.

Festival kapsamında gerçekleşecek prestijli Altın Elma Ödülü için belgesel ve kısa filmlerin yanısıra uzun metrajlı film dalında da “Açık Kapılar Ardında”, “Aniden”, “Bir Gün 365 Saat”, “Cam Perde”, “Karganın Uykusu”, “LCV”, “Sanki Her Şey Biraz Felaket”, “Son Akşam Yemeği”, “Yüzleşme” yarışacak.

Festivalde yaşamları sürecinde sinemaya emek verenler de unutulmadı. Usta oyuncular Erkan Can, Derya Alabora ve Mehmet Kurtuluş, Frankfurt Türk Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülürken, Yeşilçam sanatçıları Aliye Rona, Avni ve Belkıs Dilligil ise Vefa Ödülü ile onurlandırılacak.

Festivale sinema filmi yapımcıları, sanatçıları ve yönetmenleri de ilgi gösteriyor. Festival kapsamında Türk ve Alman yapımcılar ile yönetmenler buluşması gerçekleşecek.

1919 yılında işgal altındaki İstanbul'da düşman kuvvetlerine karşı örgütlenerek Anadolu'da başlatılan eşsiz direnişin hikayesini anlatan "Zaferin Rengi"nin gösterimine filmin oyuncusu, Frankfurtlu sanatçı Gülper Özdemir de katılacak.

Festival etkinlikleri Frankfurt'un yanısıra Erlenbach, Ginsheim Gustavsburg, Höcht im Odenwald, Langen, Mühlheim Am Main, Offenbach, Ober Rahmstadt, Rodgau, Rödermarkt ve Wiesbaden kentlerinde gerçekleşecek.

Festival programında yer alan Yeşilçam film müzikleri konseri, Frankfurt İnternationales Theater'deki "Gazino Night" etkinliğinin konusu olacak.

Kaynak: AJANS BAKIRÇAY