Konak Belediyesi sosyal yardımlarını duyurdu. Peki Konak Belediyesi hangi yardımları yapıyor? Konak Belediyesi sosyal yardım iletişim numarası ne?

Akülü Tekerlekli ve Tekerlekli Sandalye Yardımı

Engelli bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarında yardımcı olmak adına, vatandaşların raporları ile başvurularıyla, gelir durumlarının sosyal incelemesinin yapılması sonucunda akülü tekerlekli veya tekerlekli sandalye yardımı yapılmaktadır.

Telefon: 484 53 00 Dahili: 2141

Bizim ev

Konak'ta yaşayan ancak yangın gibi felaketlere maruz kalan ve evinde hiç eşyası bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların acil ihtiyacını temin için yapılan bir uygulamadır.

Sıfır eşyaların yanı sıra hayırsever vatandaşların bağışladığı eşyalarda yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve Üniversite öğrencilerine verilmektedir.

Bağışçıların verdikleri bilgiler doğrultusunda, adreslerden ekipler tarafından alınan bağışlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0232 484 53 00 / 1265


Bizim Mağaza

Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların giysi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan birim, önceleri ikinci el veya ihtiyaç fazlası giysilerin temizlenerek vatandaşlara ulaştırılması şeklinde hizmet verirken, üretici tekstil firmalarından, mağazalardan da büyük miktarda kullanılmamış giysi bağışları almaktadır.

Kadın-erkek, çocuk, bebek tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımı için ayakkabıdan, pantolona, iç çamaşırından çantaya kadar tüm giysi ve aksesuar ihtiyaçlarını temin etmektedir.

Orijinal ambalajındaki giysi ve aksesuarlar üretici firmalardan bağış yoluyla sağlanmakta ve ihtiyaç sahiplerine her üründen birer adet olarak verilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0232 484 53 00 / 1265

Kadın gezileri

Belediye özellikle kadınlara yönelik düzenlenen, Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri ile yakın geçmişimizi anlatan Ankara gezileri ve yaşadığımız yerin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmakta, hiç denizi görmeyen dezavantajlı bölgelerdeki kadınları denize götürerek Konak’ın geleceğine yatırım yapmaktadır.

Hoşgeldin bebek

Belediye, yeni çocuk sahibi olanlar için bir çanta hazırladı. Çantanın içerisinde, bebeğin anne sütünden ve teninden sonra en fazla ihtiyacı duydukları yer alıyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:  0 (232) 484 53 00 - 1256

İkram araçları

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan üç adet ikram aracı vatandaşın memnuniyeti ve hijyenik koşullar ön planda tutularak tasarlandı. DMO’dan satın alındıktan sonra modifiye edilerek hizmete uygun hale getirilen araçların her birinde çay makinesi, soğuk meşrubat makinesi, çorba, pilav ve sulu yemek için benmari ısıtma sistemi yer alıyor. Öte yandan araçlarda bulunan teleskopik aydınlatma sistemi ise sadece gündüz değil gece de hizmet veriliyor. Araçlar sayesinde vatandaşlara çay, kahve ve meşrubat ikramı yaparken, sosyal yardımlar kapsamında pilav, çorba ve sıcak yemek ikramı yapılmakta. Araçlar cenaze törenlerinde ve taziye evlerinde de hazır bulunmakta. Görevli ekipler vatandaşların acılı günlerinde çay, kahve, şeker, meşrubat, pilav ve ayran ikramı yaparak yanlarında yer almaktadır.  Ayrıca yaşanabilecek afet durumlarında da, içinde jeneratör bulunan araçlar tüm ekipmanlarıyla halka hizmet verebilmektedir.

Dahili No: 2141

Kaynak: Haber Merkezi