Konak Belediyesi, Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği ile Kemeraltı Çarşısı’ndaki işyerlerinin elektrik ve topraklama tesisatının denetimlerinin yapılması hakkındaki önergeyi belediye meclisine sunacak. Meclis üyelerinin oylarına sunulacak önergeye göre, çarşıdaki dükkanların elektrik ve topraklama tesisatlarının TMMOB tarafından denetlenmesi ve bu denetlemelerle elektrik kaynaklı yangınların önüne geçilmesi için iş birliği protokolü imzalanacak.

İlgili önerge şu şekilde:
“Belediyemiz ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında “Tarihi Kemeraltı Bölgesinde Bulunan İşyerlerinin Elektrik ve Topraklama Tesisatı Denetimlerinin Yapılması” ve “Tarihi Kemeraltı Bölgesinde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi Aşamasında Belediye Adına Elektrik ve Topraklama Tesisatı Denetimlerinin Yapılması” hakkında iş birliği protokolü yapılması için Konak Belediye Başkanı Mimar Nilüfer ÇINARLI MUTLU'ya yetki verilmesi hk. (Ruhsat ve Denetim Md.)”

Konak’tan ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Konak Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirli vatandaşlar ve öğrencilerin gıda, yiyecek, temizlik ve yakacak ihtiyaçlarının karşılanması için Belediye ile Temel İhtiyaç Derneği arasında protokol imzalanmasına dair önerge, ilgili komisyonlarda oybirliği ile kabul edildi.

Kemeraltı’na pasaj dopingi

Kemeraltı Çarşısı’nda atıl durumda bulunan pasajlar için, Konak Belediyesi harekete geçti. Geçtiğimiz aylarda Konak Belediye Meclisi’nde, “Kemeraltı’ndaki atıl pasajların canlandırılması hakkında çalışma yürütülmesi” hususundaki önerge, ilgili komisyonlarda oybirliği ile uygun bulundu. Önergeye göre Kemeraltı Çarşısı’ndaki atıl pasajlar, Sahaflar Çarşısı olarak düzenlenecek.

İlgili önerge şu şekilde:
“Kemeraltı bölgesinde atıl durumda bulunan pasajların canlandırılarak Sahaflar Çarşısı olarak düzenlenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Turizm Geliştirme, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma-Esnaf - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporu”

Mahalle Meclisleri kuruluyor!

İlk etapta Konak’ın belirli mahallelerinde, İnsan Hakları ve Emek - Sosyal Politikalar - Esnaf - Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam Komisyonlarından oybirliği ile geçen karara göre, Mahalle Meclisleri kurulacak.
İlgili önerge şu şekilde:
“Belediyemiz ve Konak Kent Konseyince İlçemizde pilot bölge belirlenecek mahallelerde “Mahalle Meclislerinin” kurulmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İnsan Hakları ve Emek - Sosyal Politikalar - Esnaf - Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam Komisyonu raporu”

Muhabir: BATUHAN KAYA