İlçede yaşayan çocukları küçük yaşlardan itibaren sporla buluşturan Konak Belediyesi’nin yıl boyunca hizmet veren spor kursları, yaz döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Futboldan basketbola, voleyboldan jimnastiğe kadar 7 ayrı branşta kursun verildiği spor okulları, 4-13 yaş aralığındaki çocukların yazın tadını spor yaparak çıkarmalarını sağlıyor. Yoğun ilgi gören kurslar çocukların farklı alanlarda yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine de olanak tanıyor.

5 ayrı tesis 7 farklı branş

Gültepe Atatürk Spor Tesisi’nde uzman spor eğitmenleri, 4-13 yaş grubuna temel hareket eğitimi kursunda çocuklara sporu sevdiriyor. Aynı tesiste futbol, basketbol ve voleybol kursları da spor okulları kapsamında devam ediyor. Zeytinlik Semt Merkezi’nde ise 5-13 yaş grubuna çocuk jimnastiği, 7-13 yaş grubuna ise satranç kursları düzenleniyor. Güneşli Mahallesi’ndeki Dr. Sadettin Yağdıran Spor Tesisi ile Zafertepe Spor Tesisi’nde futbol kursları tam gaz devam ederken, Hatay Semt Merkezi’nde de çocuklar halk oyunları kursuna katılıyor.

Hedefim iyi bir takıma gitmek

Gültepe Atatürk Spor Tesisi’ndeki voleybol antrenmanlarına yaz tatilinde de ara vermeden devam eden 13 yaşındaki Aleyna Yıldız, “Öğretmenlerimiz bizimle çok ilgileniyor. Antrenmanlarımız çok verimli geçiyor. Voleybol takımının kaptanıyım. Burada son sezonum. Hedefim buradan iyi bir takıma gitmek” dedi.

Bizi sürekli geliştiren bir eğitim var

Merkezdeki voleybol kursu sayesinde kendisini bu alanda geliştirdiğinden bahseden 13 yaşındaki Eylül Karadeniz, şunları söyledi: “Bizi sürekli geliştirme üzerine bir eğitim sistemi var. Önceki takımımda voleybolun sadece manşet ve parmak pası olduğunu düşünmüştüm ama buraya geldiğimde kondisyon, kuvvet gibi çok çeşitli antrenmanlar yapmaya başladık. Hocalarımız sadece bize antrenör olarak değil; aynı zamanda arkadaş, aile gibi yaklaşıyor. Hepsine çok teşekkür ederim.”

Yeteneklerini geliştirdiler

Yaz tatilini basketbol kursuna gelerek değerlendirmekten mutluluk duyduğunu belirten 12 yaşındaki Gülsüm Sucu, “Bu kurs bana basketbolu sevdirdi. Basketbolla ilgili tekniğimi geliştirmemi sağladı. Buradaki eğitmenlerimden çok memnumum, hepsi çok iyi, hepsini çok seviyorum” dedi. Sucu’nun takım arkadaşı Almira Hazal Bayram da kurs sayesinde yeteneklerini geliştirdiklerini dile getirerek yaz tatili boyunca çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Kızını bir süredir basketbol kursuna getiren Yeşim Yeninci, eğitmenlerin ilgisinden duyduğunu memnuniyete vurgu yaparak, “Çocuğum çok mutlu, severek geliyor. Hocalarımız çok ilgili. Maçlarımız oldu, iyi bir gelişim sağladı. Konak’ın çocukları için böyle bir imkan gerekiyordu. Bu nedenle başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Özgüvenleri açısından çok faydalı

9 ve 7 yaşlarında olan iki kızının yaklaşık bir yıldır basketbol kursuna devam ettiğini anlatan Nurgül Özen de,“Çocuklarımız çok eğleniyorlar. Hem özgüvenleri açısından çok faydalı hem de vücut gelişimleri için de çok iyi oluyor. Hocalarımızdan ve tesisimizden memnunuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten