BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Konak Belediye Meclis Toplantısı temmuz ayı birinci birleşimi, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığında gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem, Konak’ın belirli mahallelerinde yapılacak doğalgaz çalışmaları, 11 Temmuz 1995’te gerçekleştirilen Srebrenitsa Soykırımı için Anma Günü düzenlenmesi ve Konak Belediyesi bünyesinde Şehit Aileleri ve Gaziler Şefliği kurulmasıydı.

Çınarlı Mutlu ayrıca Konak’ta metruk binaların yıkımına hızla devam ettiklerini ifade ederek, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız başlayacak, yoğun parselasyon çalışmaları sürüyor. Bu çalışmayı yaparken ‘Konak nasıl daha yaşanabilir daha suçtan, suç mekanlarından arınmış olabilir’ diye çalıştık. Metruk binaları yıkıyoruz. Hukuki altyapısını oluşturup, tebligatları yapıp metruk binaları yıkmaya devam ediyoruz. Her türlü suça yataklı yapıyor metruk binalar, geçenlerde bir kadın katili buralarda yakalandı. Bu yüzden metruk binalar konusunu önemsiyoruz” dedi.

3 mahalleye doğalgaz müjdesi

Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler mahallerinde ivedi şekilde doğalgaz çalışması başlatılması, başkanlıktan gelen önerge olarak meclise geldi. Önerge, oybirliğiyle Kentsel Dönüşüm, İmar, Hukuk ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Önerge hakkında konuşan Çınarlı Mutlu, “Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızdan doğalgaz konusunda yoğun talep aldık. Bu talepler doğrultusunda İzmir Gaz ile görüşmeler yaptık ve mahalle mahalle dönüşümleri vererek, nerelerde çalışma yapılabileceğini kendilerine anlattık. Burada İzmir Gaz planlar doğrultusunda ivedi şekilde çalışmaya başlayacak. Belediye olarak o bölgelerde 5 yıl boyunca kentsel dönüşüm çalışması olursa, yapılan altyapı çalışmaları karşılığında İzmir Gaz’a maliyetini ödeyeceğimizi de taahhüt ediyoruz. İlgili önergenin ivedilikle Kentsel Dönüşüm, İmar, Hukuk ve Plan ve Bütçe Komisyon’larına gönderilmesini rica ediyorum”  diye konuştu.

İlgili önerge şu şekilde:

8-(102/24)-Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz taleplerinin karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılması hk. (Özel Kalem Md.)

Sığınma evleri açılacak

Kadın cinayetlerine de dikkat çeken Mutlu, “Kadın cinayetlerinde, erkek şiddetinde İzmir ve Konak çok üst sıralarda. Konak’ın mahallerini şiddetten arındırma çalışmalarını muhtarlarımızla yapıyoruz. Sığınma evlerini hızlıca açacağız, kadınların güvenli şekilde yaşamasını sağlamak üzere çalışacağız. En son öldürülen genç kız 15 katil de 15 yaşındaydı. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Konak’a kardeş belediye

Kuzey Makedonya’nın Gradsko Belediyesi ile Konak’ın kardeş kent ilişkisi kurulması, Hukuk-Turizm Geliştirme, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyon’larından oy birliğiyle kabul edildi. İlgili önerge şu şekilde:

“2- Kuzey Makedonya Gradsko Belediyesi ile Belediyemiz arasında Kardeş kent ilişkisi kurulmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk-Turizm Geliştirme, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma-Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu raporu.”

Srebrenitsa Konak’ta hatırlanacak

Sırpların 1995 yılında Bosnalılara karşı gerçekleştirdiği Srebrenitsa Soykırımı için Konak Belediyesi’nin 11 Temmuz’da etkinlik düzenlemesi önergesi, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler, İnsan Hakları ve Emek, Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam, Eğitim, Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyon’larından oy birliğiyle geçti. İlgili önerge şu şekilde:

“3- 11 Temmuz 1995 Srebrenitsa soykırımını Anma Günü kapsamında etkinlik düzenlenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler - İnsan Hakları ve Emek - Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam- Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporu. Oy birliğiyle”

Şehit aileleri ve Gaziler unutulmayacak

Konak Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşiminde, Şehit Aileleri ve Gaziler Şefliği kurulması Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam ve Esnaf Komisyon’ları tarafından oy birliğiyle kabul edildi. İlgili önerge şu şekilde:

“21- Belediyemizce Şehit Aileleri ve Gaziler Şefliği kurulması hk. (Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam - Esnaf Komisyonu)”

Muhabir: Batuhan KAYA