Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Konak Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların tekerlekli ve akülü sandalye taleplerine hızla yanıt veriyor. Bedensel engeli bulunan ya da yürüme zorluğu yaşayan vatandaşların sosyal hayattaki en büyük yardımcıları olan tekerlekli ve akülü sandalyeler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan sosyal incelemenin ardından belirlenen adreslere teslim ediliyor.

Akülü sandalye desteği sürecek

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla tekerlekli ve akülü sandalye desteğinin devam edeceği dile getiren Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Engelli komşularımızın taleplerini en hızlı şekilde çözüme ulaştırmak ve onların sosyal yaşamda daha fazla yer almasını sağlayabilmek için canla başla çalışıyoruz. Tekerlekli ya da akülü sandalyesi olmadığı için yıllardır evlerinden çıkamayan komşularımız olduğunu bilmek sunduğumuz bu desteğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli komşularımızın yaşamlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yürümemek büyük ıstıraptı

Başvuru yaptıktan sonra kısa süre içinde tekerlekli sandalyesine kavuşan 74 yaşındaki Gülizar Çürük ise yürüyemediği için beş yıldır bulunduğu odadan bile dışarı çıkamadığını ifade ederek, “Yürümek büyük ısdıraptı. Sandalye için teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Hayatım bu sandalye. Bu sebeple tekerlekli sandalye desteği için Konak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Arayarak bilgi alabilirsiniz

Konak Belediyesi’nin engelleri kaldıran hizmeti faydalanmak isteyen vatandaşların sosyal incelemeleri belediye ekipleri tarafından yapıldıktan sonra adreslerine teslim ediliyor. Tekerlekli ve akülü sandalye yardımı hakkında detaylı bilgi almak için Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü 0232 484 53 00 numaralı telefondan mesai saatleri içerisinde arayabilirsiniz. 

Kaynak: Bülten