İYİ Parti'de olağanüstü kurultay 27 Nisan'da gerçekleştirilecek. İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın genel başkanlık için yarışacak. 
Koray Aydın’ın geçtiğimiz günlerde İzmir delegelerinin yüzde 95’inin kendisine destek vereceğini iddia etmişti. Bunun ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı Av.Ülkü Doğan'dan yanıt gecikmedi. Doğan, Müsavat Dervişoğlu’na şu sözlerle destek verdi: "Ülkemiz, milletimiz ve partimizin geleceği için sonuna kadar yanında olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz."
 
Doğan'ın paylaşımının tam metni şu şekilde:
“Değerli Basın Mensubu, 
Değerli dava ve yol arkadaşlarım,
Sevgili Izmirliler;
Partimizin kurucu önderlerinden İYİ  PARTİ  Grup Başkan vekili ve İzmir milletvekili 
Sn. Müsavat DERVİŞOĞLU 
İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olmuştur.
Cesur mücadele geçmişine , geniş  gelecek vizyonuna , engin siyasi tecrübesine ve insani hasletlerine olan güvencimiz ile ;
Sn Müsavat Dervişoğlu’nun bu görevi layıkı veçhile ifa ve icra edeceğine yürekten inanıyoruz.
Hala Türk Milletinin iktidar umudu olan İYİ Partimizin bu hedefe, Sn Müsavat  Dervişoğlu liderliğinde başarı ile ulaşacağına olan inancımızı sizlerle paylaşmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz.
Ülkemizin içinden bulunduğu bu kritik ve zor süreçte, Sn Müsavat Dervişoğlu’nun ;
“Yaralarımızı birbirimize sarılarak saracağız ve birleştirici güç olacağız” yaklaşımını çok kıymetli buluyor, İzmir’in ruh ikliminde karşılığı olan GÖNÜL SEFERBERLİĞİ çağrısını ziyadesiyle önemsiyoruz.
Tüm dava arkadaşlarımızı partimizin geleceğini  önceleyerek bu gönül birlikteliğini yaşama geçirmeye ve ilk günkü heyecanla  zorlukları müştereken aşma iradesini güçlendirmeye davet ediyorum. 
Biz Sn. Müsavat Dervişoğlu’nun İYİ Partinin kuruluş harcındaki emeğinin, mücadelesinin ve alın terinin şahitleriyiz.
Emeğe saygının doğal bir gereği olarak; 
Ülkemiz, milletimiz ve partimizin geleceği için sonuna kadar yanında olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.
Av.Ülkü Doğan
İYİ Parti İzmir İl Başkanı”


Koray Aydın ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde delegelere seslenen Koray Aydın’ın İzmir açıklaması şu şekildeydi: 
 "Cenabıallah nasip edecek biz bu kongreyi ilk turda kazanacağız. Bu partinin sahipleri, orada oy kullanacak olan üst kurul delegelerimizdir. 5 milyon 100 bin kişiyi onlar temsil ediyor. Başka bir yerden düşünmeye ve yardım etmeye gerek yok. Onlar gereğini yaparlar, herkesin de hakkını verirler sandıkta. Cumartesi bunu hep beraber göreceğiz. İstanbul'da yüzde 50 barajının üstünde bir gücü yakaladık daha da arttıracağız. Büyük il statüsünde olan bütün yerlerde yüzde 50'nin üstündeyiz. İzmir'de yüzde 95 oldu. Yanımızda olmayan bir tane yok, hepsiyle beraberiz."

Editör: Esra Seyirden