İzmir'in en renkli köylerinden biri de Urla'da bulunan Barbaros Köyü. İzmirlilerden büyük ilgi gören köyde her yıl belli zamanlarda Oyuk Festivali düzenleniyor. Köyde yaşayanlar korkuluklara oyuk dediği için festival de Oyuk Festivali adını almış.

Oyuk Festivali bu yıl 23-24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Bu yıl festivalin teması ise geleneksel bir kadın şapkası olan Boru olacak.

Festival kapsamında Ödüllü yazar Polat Özlüoğlu kitaplarını imzalayacak. Özlüoğlu'nun imza günü 24 Ağustos yeri ise köy meydanı olarak açıklandı.

Festivale katılacak olan bir diğer isim ise Harun Cici. Cici, çocuklarla korkuluk atölyesi ve saç tasarım show yapacak. Show 23 Ağustos günü saat 19:30'da köy meydanında düzenlenecek.

Ödüllü yazar Yıldız İlhan da festivale katılacak olan isimlerden biri. Kitaplarını imzalayacak olan İlhan'ın imza günü 24 Ağustos olarak açıklandı.

Festivalde kitaplarını imzalayacak olan bir diğer isim ise ödüllü yazar Yücelay Sal.

Usta sanatçı Ekin Erman da festivalde çocuklarla kil atölyesi düzenleyecek. Ücretsiz olan etkinlik 24 Ağustos tarihinde saat 18:00'de yapılacak.

Grup 4 nesil de festivalde konser verecek. Konser 25 Ağustos saat 19:45'te köy meydanında yapılacak.


Aynı zamanda festivalde Oyuk yarışması da düzenlenecek. Doğal malzemelerden yapılan oyuklar yarışacak. Yarışmaya katılanlar sürpriz hediyeler kazanacak. Yarışmaya başvurular ise 15 Ağustos'a kadar sürecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 0532 426 74 32 numaralı telefonu araması gerekiyor.

Barbaros Köyü nerede?

Barbaros Köyü İzmir'in Urla ilçesinde yer alıyor. Barbaros, İzmir kent merkezine 55 km, Urla merkeze ise 22 km mesafede bulunur.

Barbaros Köyü'ne nasıl gidilir?

Özel aracınızla gitmek isterseniz İzmir'den bir saatlik yolculuğun sonunda köye ulaşabilirsiniz. İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinden D300 yönünde sola dönerek ve Barbaros Köyü tabelalarını takip ederek köye ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda 737 Kadıovacık-Urla ve 760 Çeşme-Urla ESHOT otobüsleri ile de köye ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi