BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İzmir’de faaliyet gösteren ve Arkas Holding bünyesinde bulunan Kristal Yağ fabrikasındaki Tek-Gıda İŞ’li çalışanlar, düşük ücretler sebebiyle greve çıktı. Grev nedeniyle fabrikada işlerin durduğu bilgisine ulaşılırken işçiler, sabah saatlerinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grevdeki işçiler ve Tek-Gıda İŞ İzmir 3 Nolu Şube Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Latif Gökçay, “Sendikal Örgütlülükte 40 yılı geride bıraktığımız Kristal Yağ işyerimizin 13 Şubat 2024 tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri tüm çabalarımıza rağmen uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kristal Yağ emekçilerinin Toplu İş Sözleşme süreci içerisinde olgunlaşan dayanışma duygusu ve artan birliktelikleri sayesinde yaptırılan grev oylamasına işçilerin tümü katılım sağlayarak yasal grev haklarına da sahip çıkmışlardır” diye konuştu.

Örgütlü mücadele etmek zorundayız

Örgütlü mücadele etmek zorunda olduklarını kaydeden Gökçay, “Her yörenin, her işletmenin kendine has ayrıcalıkları olsa da önemli olan emeğin sahibi biz işçilerin, emek dayanışması noktasında dik duruş ve kararlılıklarıdır. Ve bugüne gelindiğinde Kristal Yağ emekçisi bu sınavı geçerek emeğine, ekmeğine sahip çıkmıştır. Bizler Türk lirasının alım gücünün hızla eridiği, enflasyonun her türlüsünü yaşadığımız ülkemizde, açıklanan ve gerçekleşen enflasyon oranları arasında sıkışıp kalmamak için örgütlü mücadele etmek zorundayız” dedi

Enflasyon altında ufalanmayacağız

İşçiler olarak üretimin gücünü elinde tuttuklarını ve bu güçle beraber enflasyon altında ufalanmayacaklarını söyleyen Gökçay, “Özellikle son yıllarda gıda sektörü, enflasyonun lokomotiflerinin başında gelmektedir. Gıda şirketleri artan girdi maliyetlerini fiyatlarına misliyle yansıtmıştır. Dolayısıyla hem emekçi olarak ürün fiyatlarına yansımadan doğan payımızı hem de tüketici olarak ürettiğimiz ürünlere en azından eskisi kadar ulaşabilmemizi sağlayacak ücret düzeyi için mücadele veriyoruz. Kısaca enflasyonun yarattığı rakamsal büyüme içinde ufalanmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu grev ile beraber…

Bu grevle beraber daha sağlıklı ekonomik koşullara ulaşacaklarına inandıklarını belirten Gökçay şöyle konuştu:

“Her şeye rağmen, bazen yönetimler tarafından yapılabilen talihsiz hataları şirketlere mal etmemek için de fazlasıyla özverili davranmıştır. Yaşanacak olan bu Grev ile tarafların üzerine düşen payı alacağı ve sonrasında dünden daha sağlıklı endüstriyel ilişkiler ile daha iyi ekonomik durumu yakalayacağımıza inanıyor ve biz emekçiler için en yüce değer olan Emeğine sahip çıkan değerli Kristal Yağ işçisi arkadaşlarımız adına grevimizi bugün burada bulunan siz değerli emek dostları ile hayırlı olması dileğiyle başlatıyoruz.”

Muhabir: Batuhan Kaya