SEMRA İĞTAÇ- Karaburun’un Küçükbahçe Mahallesi’nde ÇED aşamasında olan Güneş Enerji Santrali (GES) ve Rüzgar Enerji Santrali (RES) projelerine karşı tepkiler büyüyor. Küçükbahçe mahalle muhtarı Gizem Tezel Dağdelen önderliğinde başlatılan imza kampanyasında, projelerin iptal edilmesi talep ediliyor. 

Kampanya, Karaburun-Ildırı Körfezi'nin Özel Çevre Koruma Bölgesi ilanı kararlarının gereğinin yerine getirilmesini ve Küçükbahçe’de tarım ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyecek bu projelerin sonlandırılmasını hedefliyor. 

ÇED raporuna göre, projenin planlandığı alan, Karaburun-Ildırı Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde yer alıyor ve bölgenin ekolojik dengesi açısından kritik bir öneme sahip. Projenin hayata geçmesi durumunda, bölgede uluslararası anlaşmalarla korunan türler, zengin flora ve fauna varlığı olumsuz etkilenecek. Aynı zamanda, yerleşim yerlerine yakın konumda bulunan proje, bölgedeki mera alanlarını ve tarımsal faaliyetleri de tehdit ediyor.

Küçükbahçeliler, özellikle İzmir kent merkezine gıda tedariği sağlayan bu bölgenin, GES ve RES projeleri nedeniyle geri dönülemez bir şekilde zarar göreceğini belirterek, projelerin iptal edilmesini talep ediyor. Projelerin çevreye vereceği zararların önlenmesi ve bölgedeki doğal yaşamın korunması için tüm duyarlı vatandaşların imza kampanyasına destek vermesi isteniyor.

İmza kampanyasına katılmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabillirsiniz.

(https://chng.it/ymr5FVyfqb).

Muhabir: Semra İğtaç