İzmir'in plajları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de Kum Denizi Plajı. Peki Kum Denizi Plajı nerededir? Kum Denizi Plajı'na nasıl gidilir?

Kum Denizi Plajı

Günümüzde Urla Belediyesi tarafından işletilen bir halk plajı olan Kum Denizi Plajı 2017 yılından beri mavi bayrağa sahip. Denizin girişi sığ sulardan oluşuyor. Derin sulara ulaşabilmeniz için biraz yürümeniz gerekiyor. Deniz, yüzme bilmeyenler ve özellikle çocuklu aileler için biçilmiş kaftan. Ayrıca denizin suyu da İzmir'deki en ılık sulardan biri.

Oldukça büyük bir alana sahip olan plajda hem kum hem de çim alana oturabilirsiniz. Kum Denizi Plajı'nın tam karşısında ise Karantina Adası yer alıyor.

Plajın etrafı demir parmaklıklarla çevrili. Girişte ücret alınıyor. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş ve kabinler dahil. Dışarıdan ise yiyecek ve içecek götürülmesine izin verilmiyor. Plajda uygun fiyata yeme ve içme ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz.

Kum Denizi Plajı nerededir?

Kum Denizi Plajı, Urla ilçesinin girişi sayılabilecek bir bölgede yer almaktadır.

Karantina Adası'nın tam karşısında konumlanan plajın açık adresi ise şu şekilde: Atatürk Mahallesi, 2025. Sk. No:1, 35430 Urla/İzmir

Kum Denizi Plajı'na nasıl gidilir?

Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden Urla dolmuşlarına binerek Kum Denizi Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracı ile gitmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Urla'da bulunan Kum Denizi Plajı'na kolaylıkla varabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ