Muhalefetin ve yaşam hakkı savunucularının tüm itirazlarına rağmen TBMM'de iktidar partilerinin oylarıyla yasallaşan Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu ile ilgili tartışmalar devam ederken, Kuşadası’nda bir hotel 100 sokak köpeği için 2 dönümlük alanda barınak oluşturdu. At, tavuk ve kazların da bulunduğu çiftlikte ilk aşamada 30 sokak köpeği çiftliğe alındı. Barınakta biri veteriner 7 görevli bulunuyor.

Otel yetkilileri, 3 bölümden oluşacak barınakla ilgili, "İlk kısımda yavru ve küçük köpeklerimiz konaklayacak. Biraz daha büyük olanlar, ikinci alanda muhafaza edilecek. Daha sonra devreye girecek üçüncü alanda ise daha büyük köpekler kalacak. Böylece birbirlerine zarar verme ihtimallerini de ortadan kaldıracağız” dedi.

Oteldeki yemekler barınağa gönderiliyor

Köpeklerin her birinin bir otel çalışanı tarafından ilk etapta sahiplenildiğinin altını çizen otel yetkilileri, şu bilgileri verdi:

“Köpeklerimiz için sunulan özel mamalar dışında, otelimizde yapılan yemekleri günlük olarak köpeklerimize ulaştırıyoruz. Otellerde ortaya çıkan israfın da önüne geçiyoruz. Otelimiz bünyesinde oluşturduğumuz bir alanda yemeklerin ayrıştırılmasını yapıyoruz. Yemeklerin içinde köpeklerimize zarar verecek her ürünü büyük bir özenle ayırıyor, köpeklerimizin yiyebileceği yemekler haline getiriyoruz. Burada başkasından ya da herhangi bir kamu kurumundan da bir beklentimiz olmadan bu projeyi devreye aldık. Burada en büyük amacımız sokak hayvanları konusunda bir farkındalık oluşturmaktı. Ülkemizde bulunan binlerce otel aslında çok küçük yatırımlarla bu tip barınaklar oluşturabilir. Biz, buna öncü ve örnek olmak istiyoruz. Tüm odalarımıza barınağımızda bulunan köpeklerimizin fotoğraflarına ulaşılabilen QR kodlar koyduk. Otelimizde konaklayan misafirlerimiz buradan köpekleri görerek sahiplenmek için başvuru yapabilecek."

Kaynak: ANKA