Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere güvenli barınma imkanı sağlamanın yanı sıra maddi destek sunmaya devam etmekte.. Bakanlık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla öğrencilere başvuru sürecinin detaylarını aktardı.

KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır?

Bu yıl ilk kez bir yükseköğretim programına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs ve kredi başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak ve başvuru sahiplerinin eğitim bilgileri burada yer alan bilgilere göre değerlendirilecek.



2024-2025 eğitim yılında ilk defa üniversiteye başlayacak öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları burs ve kredi başvurusu yapma hakkına sahip. Şehit ve gazi çocukları, anne-babası vefat eden öğrenciler, yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı sevgi evlerinde eğitim görenler, Darüşşafaka mezunları ve milli sporcular gibi özel duruma sahip öğrencilerin beyanları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek ve belge göndermeleri gerekmeyecek.

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB hattı (444 0 472) ile KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım alabilecekler.

KYK burs ve kredi başvuru sürecinde nelere dikkat edilmeli?

Burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. Öğrencilerin başvuru öncesinde e-Devlet'teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor. Bilgilerinde hata bulunan öğrencilerin, üniversitelerinin öğrenci işleri birimiyle görüşerek düzeltme yapmaları şart. Ayrıca başvuru sırasında öğrencilere ait ekonomik, sosyal ve başarı durumlarına ilişkin bilgiler, kamu kurumları aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından doğrulanacak. Yanlış beyan veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

KYK burs ve kredi başvuruları son gün ne zaman?

E-Devlet üzerinden alınacak olan burs/kredi başvuruları 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ