Orçun BULDAÇ- 20 yılın ardından parkelere geri dönen Göztepe Basketbol, sezon öncesi önemli bir sponsorluk anlaşmasına imza atmıştı. Göztepe Basketbol’un bu sezonki ana sponsoru Lezita olmuş ve bu sponsorluk Gürsel Aksel Stadyumu’nda düzenlenen bir basın toplantısı ile duyurulmuştu.

6 aydır grevdeler

İzmir Kemalpaşa'da Abalıoğlu Grubu'na bağlı Lezita fabrikasında çalışan işçiler, Öz Gıda-İş sendikasına üye olmalarına rağmen, işverenin toplu sözleşme görüşmelerine yanaşmaması nedeniyle 204 gündür grevdeler. 7 Mart'tan bu yana süren grev, işçilerin Lezita ile sponsorluk anlaşması yapan Göztepe Basketbol şubesine tepki göstermelerine yol açtı.

Onay veriyor musunuz?

6 aydır eylemlerini sürdüren işçiler adına açılan sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda "Değerli İzmir halkı, Göztepe sevdalıları, takımınızın sponsoru işçi haklarına saygı göstermeyen bir firma oldu. Bölge halkını sendikaya üye oldukları için işten çıkaran ve yerine Hindistan'dan işçi getiren bir şirket. Jandarmayı işçilerin üzerine saldırtan bu firmanın PR çalışması yapmasına izin verecek misiniz? Göztepe taraftarına soruyoruz: Bu işçi karşıtı firmanın sponsorluğuna onay veriyor musunuz?" İfadelerine yer verildi.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ