Lübnan'da Hizbullah üyeleri tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yeni bir siber saldırı gerçekleştirildi.

Lübnan medyası, başkent Beyrut'un güneyi ve ülkenin güneyinde Hizbullah'a ait telsizlerin patlatıldığını aktardı. Lübnan resmi haber ajansı, Bekaa bölgesinde telsizlerin patlatılması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Patlayan telsizlerin Hizbullah tarafından beş ay önce, çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı ifade edilirken duyulan patlamalardan en az biri, Hizbullah'ın önceki gün ülke genelinde kullandığı binlerce çağrı cihazının patlatılması sonucu ölenler için gerçekleştirdiği bir cenaze töreninin yakınında meydana geldi. Üst düzey Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, örgütün "yeni bir aşamayla" karşı karşıya olduğunu ifade etti ve saldırıların karşılıksız kalmayacağını kaydetti.

Öte yandan sosyal medyan yapılan paylaşımda patlamaların telsizler ile sınırlı kalmadığı ifade edildi. O paylaşımlara göre, telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve elektronik cihazlarda da patlama meydana geldi.

Bazı evlerin yandığı bilgisi alındı.

Çarpıcı görüntüler: İphone patladı iddiası

Lübnan'dan Kanal 14'ün savaş muhabiri Yair Altman, sosyal medya üzerinden olay yerinden bir fotoğraf paylaşarak, bölgedeki telefonların patladığını öne sürdü. Altman'ın raporuna göre, sadece telefonlar değil; saatler, radyolar, parmak izi cihazları, güneş panelleri ve çağrı cihazlarının da patladığı bildirildi.

İddialar hızla yayılırken, özellikle Apple’ın iPhone modellerine dair tartışmalar gündeme geldi. Yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgedeki olaylar sosyal medya üzerinden dikkat çekmeye devam ediyor.

Lübnan Ordusundan açıklama

Ülkenin önde gelen gazetelerinden al-Akhbar'da yer alan habere göre, özellikle son günlerde yaşanan olaylarda, kalabalıkların sağlık ekiplerinin sahaya ulaşmasını zorlaştırdığı ifade edildi.  Lübnan Ordusu'ndan kritik bir uyarı geldi. Lübnan Ordusu Komutanlığı, vatandaşların güvenlik olaylarının yaşandığı bölgelere gitmemesi gerektiğini belirterek, acil sağlık ekiplerinin müdahalelerine engel olunmaması çağrısında bulundu.

Lübnana Saldiri Telsi̇z

Kaynak: İHA/AA/HABER MERKEZİ