İzmir, Urla’da bulunan Malgaca Pazarı bölgenin uzun yıllardır en önemli alışveriş merkezlerinden biridir. Tarihi atmosfer içerisinde alışverişinizi yapmanıza imkan tanıyan Malgaca Pazarı, günümüzde halen daha işlemekte. Bunun en önemli nedenlerinden biri dükkanların genel olarak dededen toruna mantığı ile devredilmesi. Eğer yolunuz İzmir’e düşerse mutlaka bu pazarı deneyimlemelisiniz. Peki, Malgaca Pazarı nerede? Malgaca Pazarı'na nasıl gidilir?

Malgaca Pazarı nerede?

İzmir ilinin Urla ilçesinde bulunan bir halk pazarı olan Malgaca Pazarı, Urla'nın en eski ticaret merkezlerinden birisidir ve eski zamanlardan beri Urla halkının ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Her gün kurulu olan bu pazar diğer yandan zaman içerisinde yok olan bazı iş kollarını da canlandırmaktadır.

Kuyumcular, saat tamircileri, motor tamircileri ve kahvehaneler gibi pazarda yer alan bazı dükkanlar dedelerinden devraldıkları mesleği canlandırmak amacıyla bu pazarda satış yapmaktadırlar. Yüzyıllar boyunca Malgaca Ovasının bol, zengin çeşitlikteki ve taze ürünleri ile nam salan bu Malgaca Pazarı’nı mutlaka gezmelisiniz. 

Ayrıca Malgaca Pazarı’nı ziyaret etmişken hemen yanı başındaki Tarihi Arasta Çarşısı’nı da gezmenizi öneririz. Bölgede uzun yıllar boyu yer alan ve günümüzde halen işlemeye devam eden bu pazarda alışveriş yaparken aynı zamanda tarihe tanıklık ediyormuş gibi hissedeceksiniz. 

Malgaca Pazarı'na nasıl gidilir?

Urla bölgesinde en çok ziyaret edilen alışveriş merkezlerinden biri olan Malgaca Pazarına ulaşmak için şu hatları kullanabilirsiniz; 684-733-734-738-978-984-732-737-760-761 

Özel aracınız ile ziyaret etmeyi planlıyorsanız aşağıdaki haritadan kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz;

Kaynak: HABER MERKEZİ