Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini öne sürmüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği  iddialara ilişkin Bakan Şimşek sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim.
Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir.
Ekonomi yönetimi bir ekip ruhuyla çalışıyor. Aldığımız büyük ve zor sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğun bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz.
Ekonomik istikrar ve reform programımız başarıyla işliyor ve hedeflediğimiz sonuçları almaya başladık.
Cari açık daraldı, Merkez Bankası’nın rezervleri iyileşti, KKM’den çıkış hızla devam ediyor, EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı.
Bu zorlu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kuvvetli desteğini her zaman hissediyoruz. - Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizidir. Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur.
Görevimizin sorumluğu ve bilinci omuzlarımızdayken, periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor.
Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz. Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen aldanmayın!"

Mehmet Simsek Twitti

 "Bunu yayanlar AKP içindeki arkadaşların”

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından Mehmet Şimşek’in açıklaması üzerine bir cevap yayımladı. Bunu yayanların AKP içinden olduğunu ifade eden Enginyurt, Yeter artık! Yordun bizi Mehmet Şimşek İstifa” yorumunu yaptı. 

Enginyurt, şu ifadelere yer verdi: 
“Bunu yayanlar AKP içinde ki arkadaşların. Her hafta senin İSTİFA haberini duymaktan yorulduk. Bugün BORSA İSTANBUL neden son dakikalarda hızlı düşüş yaşadı? 5 li çetenin Vergi borçlarını tahsil edecekmisin? Sarayla ters düştün mü? Yeter artık! YORDUN BİZİ. MEHMET ŞİMŞEK İSTİFA" 

"Anlaşılan Kazanan Borsacılar ve iktidarın gidişatından mutlu olan bir kesim. Mehmet Şimşek istifa etti dedim diye,Borsanın düşüşünden beni sorumlu tutuyor. Ben Şimşeğin istifasını saat 20.09 da yazdım. Borsayı nasıl ben düşürdüm? Mehmet Şimşek istifa etmelidir. Sözümdeyim."

"Yargılanmaktan,hapse girmekten,sizin linç anlayışınızdan korkan namerttir. Elinizden geleni ardınıza koymayın. #Emekli #EmekliMemur #Çiftçi #esnaf düşmanı olanlara, Velhasıl tefecilere hizmet edenlere karşı bir adım geri atmak yok. Halkına ihanet edenlerle mücadeleye devam."

Cemal Enginyurt Ia

İletişim Başkanı Altun'dan açıklama

 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklama yaptığı konuyla ilgili daha önce Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama yaptıklarını belirterek, “Siyaset üretme becerisinden yoksun kimi siyasetçiler kasıtlı şekilde bu yalanı tekrarlamaya devam ettiler” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hazine ve Maliye Bakanımızın açıklama yaptığı konuyla ilgili daha önce Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden mesaj paylaşmış ve ortaya atılan mesnetsiz iddialara dair yalanlama yapmıştık. 

Buna rağmen ne yazık ki haber üretmekten aciz kimi gazetecilerle siyaset üretme becerisinden yoksun kimi siyasetçiler kasıtlı şekilde bu yalanı tekrarlamaya devam ettiler. Dahası yalan söylerken dahi bizi gerçekleri çarpıtmakla itham ettiler. Şimdi, Sayın Bakanımızın açıklamasının ardından soruyorum. Dezenformasyonu, yalanı bir siyaset malzemesi, bir ideolojik aygıt gibi kullanmakta beis görmeyen mahfiller kamuoyundan özür dileyecek mi? Yoksa yine utanmadan, milletimizin gözünün içine bakarak yeni yalanlar söylemeye devam mı edecekler?” ifadelerine yer verdi.  

Iletişim Başkanı Altun

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ